Tenis

Neočekivano finale, nova ozljeda za Hingis

Branimir Korać • petak, 06.01.2006.

Malo tko je mogao predvidjeti da će u finalu WTA turnira u Gold Coastu zaigrati mlada Čehinja Lucie Safarova i Talijanka Flavia Pennetta. Upravo tako će i biti. Safarova je u polufinalu bila bolja od Safine dok je Pennetta svladala ozlijeđenu Martinu Hingis...

Nakon tri startne pobjede, Martina Hingis poražena je u polufinalu WTA turnira u Gold Coastu. Zaustavile su ju ozljeda i vrlo dobra i uporna talijanska tenisačica Flavia Pennetta.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Prvi set otišao je na stranu Hingis koja ga je lako uzela sa 6:1. Pennetta je bila izuzetno nervozna i nizala je pogreške u tom razdoblju, ali u drugom setu oslobađa se nervoze i počinje igrati puno bolje. Krajem seta Hingis počinje osjećati bolove u koljenu i Pennetta to koristi, uzima tie-break sa 7:2, a kasnije i treći set sa 6:2.

Čini se kako nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi već samo o upali tetive koljena zbog preforsiranosti. Švicarka je predala susret parova s Tatianom Golovin, ali pretpostavlja se kako će igrati idući tjedan na turniru u Sydneyu.

U drugom meču mlada češka nada Lucie Safarova odigrala je sjajan meč protiv Dinare Safine i plasirala se u finale s lakih 6:4, 6:2. Safina je briljirala u dosadašnjem dijelu turnira, ubilježila dvije uvjerljive pobjede, ali protiv Safarove nije imala nikakve šanse.

WTA Gold Coast, 06.01.2006., polufinale:
Lucie Safarova (CZE) - Dinara Safina (RUS, 3) 6:4, 6:2, Flavia Pennetta (ITA, 4) - Martina Hingis (SUI, WC) 1:6, 7:6(2), 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!