Tenis

Nieminen bez polufinala, šetnja za Malissea

Branimir Korać • petak, 06.01.2006.

Poznati su polufinalisti ATP turnira u Adelaideu. Među četiri najbolja plasirali su se nositelji Tomas Berdych i Dominik Hrbaty te Xavier Malisse i Florent Serra...

Najveće iznenađenje četvrtfinala priredio je Francuz Florent Serra koji je bio bolji od sedmog nositelja, Finca Jarkka Nieminena. Serra je svladao Nieminena u tri seta 6:4, 6:7, 6:2. Plasman u polufinale ovog turnira mu je uspjeh karijere nakon osvajanja ATP turnira u Bukureštu prošle godine.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Tomas Berdych imao je lagan posao protiv iznenađujućeg pobjednika nad Lleytonom Hewittom, Nijemca Philippa Kohlschreibera. Kohlschreiber se očito ispuhao u susretu s prvim nositeljem i protiv Berdycha nije imao šanse te je poražen sa 6:1, 6:4.

U dva seta u polufinale je ušao i Dominik Hrbaty. Slovak je sa 7:5, 6:3 svladao Danca Kennetha Carlsena i očekivano izborio polufinale.

Najlakši posao imao je Xaviere Malisse koji je ispustio tek gem protiv Andreasa Seppija. Lakih 6:0, 6:1 za polufinale.

ATP Adelaide, 06.01.2006., četvrtfinale:
Tomas Berdych (Češka, 6) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka) 6:1, 6:4, Florent Serra (Francuska) - Jarkko Nieminen (Finska, 7) 6:4, 6:7 (4), 6:2, Dominik Hrbaty (Slovačka, 2) - Kenneth Carlsen (Danska) 7:5, 6:3, Xavier Malisse (Belgija) - Andreas Seppi (Italija) 6:0, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!