Rukomet

TVIN - Metz: Francuskinje ukrotile "Lavice"

Željko Kubatka • nedjelja, 08.01.2006.

U trećem kolu Kupa EHF-a u Virovitici su francuske prvakinje pokaze na trenutke dobru igru što im je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu nad virovitičkim rukometašicama “lavicama”. Neiskustvo, nervoza ili nešto treće nije dalo domaćim rukometašicama da daju veći otpor i pokažu pravu igru...

VIROVITICA, Kup EHF
ŽRK TVIN TRGOCENTAR VIROVITICA - HB METZ MOSELLE LORRAINE 20:25 (9:12)
Sportska dvorana Virovitica, gledatelja 1500
Suci: Milan Hajek, Karel Macho (Češka)
TVIN: Batelka, Uđbinac, Melita Begović, Hrg (3), Maja Begović (1), Maloča (1), Rončević (4), Krstevska (12 obrana), Pavić, Vrkljan (2), Bračko (1 obrana), Noveska (4), Obžetić, Popović (5).
METZ: Pradel (4obrane), Leyunaud (9 obrana), Kanto-Njitam (6), Janes (4), H. Francois (2), Van Parys (1), Piejos (1), Wendling (4), Hadi , Horaček (4), Candier-Ajaguin (3), Gomez
Sedmerci: TVIN 0-2 , Metz 1-1
Isključenja: TVIN 2 minute, Metz 12 minuta
Igračica utakmice: Kanto-Njitam

Slika 2 od 3.
Foto: Željko Kubatka

Već na početku utakmice osjetila se velika nervoza Virovitičanki iako je Metz imao prvi napad koji nisu uspjeli iskoristiti. Francuskinje su počele utakmicu sa čvrstom obranom koja nije davala čiste prilike za gol domaćinu. Prve su povele francuske rukometašice a čast da postigne prvi europski gol za Virovitičanke imala je Andrea Hrg izjednačivši rezultat na 1:1. Kada su gošće povele sa 5:1 trener Kordi zatražio je time-out kako bi smirio svoje igračice koje su uporno pokušavale preko pivota zabiti gol što su gošće spriječavale bez problema.

Odmor je očito dobro došao, Biljana Krstevska je obranila nekoliko čistih zicera francuskih rukometašica, Helena Rončević je poslije dobrih proigravanja postizala golove sa krila, a u 19. minuti Danijela Noveska dovela je TVIN na 6:6 i cijela je dvorana bila uvjerena kako sada predstoji prava igra i preokret rezultata u korist domaćina. Lavice su još jednom uspjele izjednačiti rezultat (7:7), a ostali dio prvog poluvremena Francuskinje su održavale dva tri gola prednosti. Prvo poluvrijeme je završilo sa tri gola prednosti za gošće ali se stekao dojam da uz bolju koncetraciju i manje nervoze Virovitičanke mogu u drugom poluvremenu preokrenuti rezultat.

Slika 1 od 2.
Foto: Željko Kubatka

U prvom poluvremenu suci su dosudili samo dvije kazne isključenja od dvije minute i to u prvoj polovini utakmice francuskom krilu Katty Piejos koja je nešto oštrije ušla u utakmicu i zaradila dva isključenja za redom. Virovitičanke nisu niti jednom uspjele iskoristi prednost igračice više već su dobijale golove što je bio pokazatelj nervoze i neorganiziranosti.

Na početku drugog poluvremena Francuskinje su preko Mateje Janeš i Nine Kamto-Njitam povećale predost na četiri gola razlike i opet su domaće rukometašice morale dostizati rezultat. Kako su “Lavice” lavovski igrale svjedoči i njihovo prvo isključenje tek u 44. minuti Maje Begović. U par navrata domaće igračice imale su prednost igračice više što u pravili nisu iskoristile već su i dobijale golove. Ništa im nije polazilo za rukom pa čak niti iz dva dosuđena sedmerca u 44. i 53. minuti nisu uspjele postići golove. Sve što su Virovitičanke uspjele napraviti je smanjiti rezultat na 16:17 i tada su imale priliku sa igračicom više izravnati rezultat ali su uspjele izgubiti loptu i dobit gol.

Od šest prilika, igračice više rukometašice Virovitice uspjele su iskoristiti samo jednu priliku, promašile su dva sedmerca i da nije bilo Krstevske na golu razlika bi bila na kraju i veća. Neefikasnost, nestrpljivost i nerezonsko šutiranje na gol bile su odlike “Lavica” koje nikako nisu mogle “ući” u utakmicu.

Tako su francuske prvakinje bez većih napora riješile utakmicu i mogu se mirno pripremati za uzvratnu utakmicu i četvrto kolo Kupa EHF-a. Publika je zdušno navijala tijekom cijele utakmice, vrlo fair i bez ikakvih uvreda ili ekcesa. Suci i organizacija vrlo dobri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!