Zimski sportovi

Raichu pobjeda, Ivici bodovi

Branimir Korać • petak, 13.01.2006.

Pobjednik superkombinacije u Wengenu je Austrijanac Benjamin Raich. Raich je do pobjede došao zahvaljujući vrlo dobroj slalomskoj vožnji u kojoj je ostvario ukupno četvrto vrijeme. Ivica Kostelić zauzeo je 28. mjesto te tako osvojio nove bodove dok je Natko Zrnčić-Dim ostao na korak do boda, 32....

Benjamin Raich ove sezone će vrlo teško ostati bez Kristalnog globusa za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.. Sjajni Austrijanac odličnu formu i veliku svestranost dokazao je i u Wengenu gdje je uzeo pobjedu u superkombinaciji.

Nakon spusta je bio tek 13. sa sekundom i 93 stotinke zaostatka za vodećim Walchhoferom, ali u slalomu je uspio sve to nadoknaditi i na kraju slaviti zahvaljujući i Bodeu Milleru koji je imao uvjerljivo najbrže prolaze i onda u trenutku nepažnje nije uspio proći jedna vrata te je diskvalificiran.

Vezane vijesti

Ivica Kostelić uspio je uzeti tri boda doskijavši do 28. mjesta dok je Natko Zrnčić-Dim na kraju ostao bez bodova zauzevši 32. mjesto.

Slalomsku vožnju Ivica nije odradio sjajno, ali bilo je dovoljno da uđe među osvajače bodova. Nakon 49. mjesta u spustu, u slalomu je ostvario 21. vrijeme i došao do bodova. Zrnčić-Dim u slalomu je imao 27. vrijeme.

Prvoplasirani nakon spusta Michael Walchhofer na kraju je završio kao četvrti, a na pobjedničko postolje uz Raicha su se popeli drugoplasirani Kjetil Andre Aamodt i iznenađujuće dobri Talijan Peter Fill.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!