Zimski sportovi

Bad boy Schönfelder: "Želim čuti zveckanje medalja"

Davor Sajko • subota, 25.02.2006.

Iako ne slovi za jednog od najvećih favorita za osvajanje olimpijskog slalomskog zlata u Sestriereu u kratkom razgovoru za Sportnet.hr zločesti dečko bijelog cirkusa nije krio optimizam. Austrijanac Rainer Schönfelder ipak ne gubi nadu i nakon osvojene brončane medalje u kombinaciji očekuje i medalju u današnjem slalomu...

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Austrijanac ovaj puta ne spada u red top favorita, no njegovi dosadašnji rezultati daju mu za pravo da očekuje jednu od medalja iako je svjestan da su olimpijske igre nešto posebno. "Nema logike na olimpijskim igrama, tu je sve moguće i nema nikakvih pravila. Puno je toga potrebno da se poklopi. Od odlično pripremljenih skija, do staze, vremena i moje inspiracije."

Posebno je Schönfelder naglasio onaj dio koji se odnosi samo na njega i njegov nastup. "Usredotočen sam samo na predodžbu moje idealne slalomske vožnje, što sam bliži tome, vjerojatnije da ću se još jednom okititi olimpijskom medaljom. Nemam nekakav poseban ritual, no uvijek na start utrke dolazim kasno, ponekad i prekasno tako da neki "polude" zbog toga. Dovoljno mi je da osjetim dio atmosfere uz stazu i netom prije starta odslušam na trenutak malo ACDC, a onda je staza moja..."

Slika 2 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Nije Rainer propustio osvrnuti se i na kombinacijski slalom gdje je "ulovio" brončano odličje, no nije u potpunosti bio zadovoljan time. Smatra da je mogao više. "Nesmije mi se više dogoditi da "zaspim" onako kako se to dogodilo u prvom dijelu kombinacijskog slaloma. No, ovaj puta nema spusta nakon kojeg je bilo potrebno prebaciti se na druge skije i drugu tehniku.".

Optimizma kod ekstravagatnog Austrijanca ili kako neki vole nazvati zločestim dečkom bijelog cirkusa, ne nedostaje i uoči slalomskog nastupa je više nego jasno rekao što očekuje od svog nastupa. "Kad ću napuštati Sestriere, želim da mi u prtljazi zvecka."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!