Ostali sportovi

Na Cvjetnicu u Osijeku se održava polumaraton

Željko Kubatka • petak, 07.04.2006.

Uz medijskom pokroviteljstvo Sportnet.hr-a u nedjelju 9. travnja u Osijeku će se sakupiti trkačka hrvatska elita na 2. osječkom međunarodnom polumaratonu.

Slika 1 od 2.
Foto: Željko Kubatka

Uz domaće trkače u polumaratonu će sudjelovati i trkači iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Moldavije, Mađarske, Makedonije i Srbije i Crne Gore. Polumaraton u organizaciji Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek ujedno je i Ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu koje je pod patronatom Hrvatskog atletskog saveza.

Trkači će trčati dvadeset i jedan kilometar po naljepšim dijelovima Osijeka počevši od Trga Ante Stračevića do Višnjevca, nazad do Tvrđe i na šetalište pored lijeve obale Drave. Staza je morala biti nešto promjenjena radi toga što se Drava izlila na lijevu obalu i preplavila dio šetališta, pa će i to biti zanimljiviji dio staze trkačima koji će trčati tik do vode.

Generalni pokrovitelj utrke je grad Osijek uz značajno sudjelovanje gospodarstvenika Slavonije i Baranje. Medijski pokrovitelji su sve značajnije hrvatske medijske kuće pa je tako i Sportnet po prvi puta pokrovitelj jedne utrke u Hrvatskoj.

Slika 2 od 3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!