Ostali sportovi

Trkački festival u Osijeku

Željko Kubatka • nedjelja, 09.04.2006.

Po prekrasnom proljetnom vremenu u Osijeku se okupilo dvjestotinjak najbojih trkača iz Hrvatske i okolnih zemalja da bi pretrčali 21,1 kilometar na najljepšoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj 2. osječkom međunarodnom polumaratonu koji je ujedno bio i Ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu.

Slika 1 od 2.
Foto: Željko Kubatka

Trkači su trčali najljepšim dijelovima Osijeka u starom dijelu Tvrđi i po šetalištu uz samu Dravu, sam start je bio na centralnom Osiječkom trgu, Trgu Ante Starčevića. Staza polumaratona je morala biti u zadnji čas promjenjena zbog izljevanja Drave na lijevu obalu sve do ZOO vrta. Vrlo ravnu i brzu stazu najbrže je pretrčao dvadeset dvogodišnji trkač iz Mađarske David Freier za 1:07:44 i tako popravio prošlogodišnje vrijeme za 11 minuta i 15 sekundi što je izvanredan pomak za trkačka mjerila. Najbolji hrvatski trkač bio je već legendarni Drago Paripović koji je u foto finišu izgubio prvo mjesto sa zaostatkom od samo sedam sekundi iza mađarskog trkača. Treći trkač bio je još jedan internacionalni trkač Moldavac Valeriu Vlas sa vremenom 1:08:13.

Kod dama pobijedila je hrvatska trkačica Lidija Rajčić koja je pretrčala polumaraton za 1:19:55, druga je bila Rumunjka Simona Maxim a treća još jedna hrvatska trkačica Antonija Orlić. U ekipnom dijelu najbolje trkačice su bile iz Atletskog kluba Sinj, dok su druge bile domaće trkačice iz Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek i treće i AK Sljeme Zagreb. U muškom ekipnom poretku najajbolji trkači su iz AK Žumberak iz Sošica a slijede AK Zagreb i AK Veteran iz Zagreba.

Svim natjecateljima trofeje i novčane nagrade podijeli je osječki gradonačelnik Anto Đapić koji je i dao znak za početak utrke. Utrku je organizirao MK Hrvatski sokol Osijek, a Sportnet je bio medijski pokrovitelj čiji je predstavnik podijelio prigodne majce najboljim trkačicama i trkačima.

Slika 2 od 3.
Foto: Željko Kubatka

Pojedinačni pobjednici: ŽENE
1. Lidija Rajčić 1:19.55 - AK Sinj
2. Simona Maxim 1:26:21 - Rumunjska
3. Antonija Orlić 1:26:53 - AK Veteran

Pojedinačni pobjednici: MUŠKARCI
1. David Freier 1:07:44 - Mađarska
2. Drago Paripović 1:07:51 - AK Croatia marathon
3. Valeriu Vlasu 1:08:13 - Moldavija

EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE U POLUMARATONU
ŽENE:
1. AK SINJ - SINJ (Ana Domaze-Lošo, Antonija Orlić, Jagoda Malbaša)
2. MK HRVATSKI SOKOL - OSIJEK (Dejana Babić, Danijela Černić, Vanja Kubatka)
3. AK SLJEME - ZAGREB (Antonija Orlić, Višnja Škevin i Žana Rajić)

MUŠKARCI:
4. AK ŽUMBERAK - SOŠICE (Klobučarić, Krišto, Mrkojević, Stanić)
5. AK ZAGREB - ZAGREB (Jović, Letonia, Škopac, Žilić)
6. AK VETERAN - ZAGREB (Artić, Petronia, Vegše, Vrhovski)
.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!