Ostali sportovi

Zagreb ugošćuje prvi squash PSA turnir u Hrvatskoj

Davor Sajko • četvrtak, 13.04.2006.

U srijedu 12.04.2006.godine je u Firsfitness&Squash centru na Zavrtnici održana prva press konferencija povodom međunarodnog squash turnira u Hrvatskoj - Logitech Croatia Squash Open 2006.

Novinare i ostale predstavnike medija pozdravili su glavni organizator turnira Vedran Režić, predsjednik Hrvatskog squash saveza i Domagoj Špoljar, višestruki prvak Hrvatske u squashu.

Novinari su između ostalog upoznati sa svim pravilima squasha te su informirani o programu održavanja turnira. Prema riječima organizatora turnira, g. Režića, PSA u squashu jednak je ATP-u u tenisu. "Na turniru će nastupiti 28 natjecatelja iz cijelog svijeta. Igra se sistemom point to relly do 15 na tri dobivena seta.", ukratko je pravila turnira objasnio Vedran Režić. Svoj dolazak na Logitech Croatia Squash open potvrdio je Simon Parker, bivši prvak Engleske, a na turniru će nastupiti i aktualni prvaci Slovenije, Mađarske, Austrije, Grčke, Srbije, Hrvatske i drugi. Kvalifikacije za glavni turnir igraju 17. i 18. travnja, a na kvalifikacijama će nastupiti 16 igrača od kojih će samo četiri najboljih izboriti nastup u glavnom turniru.

Glavni turnir počinje 19. travnja u 16:00 sati,a otvorit će ga najbolji hrvatski igrač Domagoj Špoljar kojeg u prvom kolu dočekuje prvak Austrije Andreas Fucks. Završni susret održava se 22. travnja 2006 godine u 18 sati u SQUASHtower-u na zagrebačkoj Zavrtnici, gdje se igraju i svi mečevi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!