Pod Netovom lupom

Hoće li Stranzl s Didulicom u zatvor?

Bernard Jurišić • četvrtak, 09.02.2006.

Kako je sudbina prevrtljiva i čudna, pokazao je primjer iz sinoćnje bundesligaške utakmice između Stuttgarta i Werdera. Nakon žestokog sudara teško je nastradao vratar Werdera Andreas Reinke, a u bolnicu ga je poslao Stuttgartov Austrijanac Martin Stranzl...

Slika 1 od 2.

U 81. minuti utakmice između Stuttgarta i Werdera dogodio se žestoki sudar između Stuttgartovog veznjaka Martina Stranzla i vratara Werdera Andreasa Reinkea.

Sudar je za posljedicu imao tešku ozljedu Werderovog vratara, kojem je dijagnosticirana fraktura lubanje. Odmah po dolasku u bolnicu Reinke je operiran, no teška ozljeda zahtjevat će novu operaciju, koja će se napraviti u petak.

Žestoki start austrijskog reprezentativca najvjerojatnije je okončao karijeru 37-godišnjeg vratara, kojeg čeka nekoliko mjeseci hospitalizacije i oporavka.

Stranzl je iskazao žaljenje zbog ozljede koju je nanio Reinkeu, no nesretni Nijemac vjerojatno ga još nije uspio čuti, još manje utješiti.

Slika 2 od 3.

Cijela priča vrlo je zanimljiva iz razloga što se upravo u Stranzlovoj domovini Austriji, vodi sudski postupak protiv našeg vratara Josepha Didulice, kojem čak prijeti i zatvorska kazna.

Didulica je optužen da je prošle sezone u utakmici protiv bečkog Rapida u jednom dvoboju oštro startao na belgijskog igrača Lawareea s namjerom da ga ozlijedi. Naš reprezentativac odmah se ispričao Lawareeu, kažnjen je sa šest utakmica zabrane igranja, a Belgijanac je protiv njega podignuo i građansku tužbu. Presuda bi Didulicu mogla strpati u zatvor čak na nekoliko godina.

Lawaree je u tom dvoboju zaradio ozljedu s kojom je već pet dana kasnije nastupio na sljedećoj utakmici. Austrijanac Stranzl Reinkeu je vjerojatno okončao karijeru.

Bez obzira što se jučerašnji događaj zbio na teritoriju druge države, zanimljivo je vidjeti hoće li se austrijsko pravosuđe, ili barem javnost, jednako žestoko obrušiti i na svog reprezentativca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!