Zimski sportovi

Janica završila nastup na OI?

Bernard Jurišić • srijeda, 22.02.2006.

Nakon završenog slaloma, u kojem joj je medalja izmaknula za samo 0.15 sekundi, Janica Kostelić je pred kamerama HRT-a izjavila da su vrlo male šanse da nastupi u veleslalomu u petak...

Najbolja svjetska skijašica još je jednom patila, mučila se i borila sa zdravstvenim problemima, no još je jednom pokazala svoju veličinu i snagu.

Bez obzira što u slalomu nije osvojila medalju, nitko joj ne može ugroziti naslov najveće svjetske sportašice trenutno. Pa čak ni ljubomorni novinarski ispadi iz nekih država, koji su je optužili za glumljenje zdravstvenih problema.

Janica je i slalom odradila u uvjetima u kojima se većina talijanskih novinarskih filozofa, koji su analizirali njezino stanje prošlih dana, vjerojatno ne bi usudili ni ustati iz kreveta i uključiti laptop.

"Razmišljala sam da ne nastupim u drugoj vožnji, jako se loše osjećam. Male su šanse da nastupim u veleslalomu, s obzirom kako se osjećam svih ovih dana, mislim da bi veleslalom bio samo mučenje", izjavila je Janica desetak minuta po završetku slaloma.

Značilo bi to da je Janica danas završila nastup na svojim trećim Olimpijskim igrama i da je još jednom jedan od najboljih sportaša na njima.

Nije bilo potrebno završiti medicinski fakultet, dovoljno je bilo pogledati Janičino lice nakon prve, a posebno nakon druge utrke. Bolni grč i blijedo izmučeno lice otkrivali su u kakvom je stanju krenula u još jednu utrku.

Iako nikome ništa nije morala dokazivati. Iako joj nitko ne bi zamjerio da je ostala u krevetu. Sva ljubomora, sve nesportske geste i gluposti koje su neki inozemni mediji izmišljali prošlih dana, trajat će dan-dva. Imena tih bijednika ionako se već danas nitko ne sjeća.

A prezime Kostelić i oznaka "Hrvatska" za sva vremena svijetlit će u olimpijskoj povijesti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!