Rukomet

Metković opet na putu do vrha Europe?

Mateo Perković • srijeda, 15.11.2000.


Hoće li i ove godine pokal EHF-a u Metković

Ono što je Metković prošle sezone ostvario u Europi malo će koji hrvatski klub moći potvrditi ili postići još više. Metković je i ovu novu rukometnu euro-sezonu počeo izvrsno. Zgazio je poljskog Orlena koji je u paklu metkovske dvorane pao s –10 razlike (29-19). Metkovci se ne boje uzvrata u Poljskoj, ali predviđaju da će domaćini prirediti znatno bolju i kvalitetniju igru nego što su je metkovskoj publici priredili u prvom susretu.

Metkovci ne žele komentirati suce i sudačke odluke iako je bilo dosta pogrešaka i sa jedne i sa druge strane. Znaju oni da će ova euro-sezona biti znatno teža i napornija nego lanjska, ali ne kriju želju da bi i ovaj put mogli daleko, a tajno priželjkuju obranu jedinog klupskog europskog naslova.

U prvoj utakmici je bio izvrstan Davor Dominiković, kao i Slavko Goluža koji je tresao mrežu čak osam puta. Ponajbolji igrač Metkovića Ivan Markovski se ozljedio na toj utakmici pa je odmah poslan na slikanje nožnog zgloba koji je ozlijedio kada je krivo pao. Igrači Metkovića su zadovoljni, baš kao uprava i klub. Zadovoljan je i trener, predsjednik, svi osim navijača koji su učinili čudan potez. Većina navijača Metkovića žele svoje ljubimce podržavati sa zapadne strane tribina u dvorani, dok neki misle da je to bolje činiti sa istoka gdje imaju mikrofonsku pratnju, te vođu, popularno Dilajlu koji je razorio složnosti metkovske navijačke skupine. Tako je nekih 10-15 navijača ostalo na istoku, a njih oko 20-tak prešlo na zapad, dok su ostali navijači, njih čak 100-tinjak, ostalo suzdržanih navijanja, pa tako Metković ove subote nije imao pravu podršku svojih navijača.

Osim navijačkih problema Metković Jambo nastoji riješiti neke nesuglasice sa svojim sponzorima koji već duže vrijeme podupiru rad, za sada, najjačeg kluba u Hrvatskoj. Jedini pravi, stalni pokrovitelji su Euroherc, Jambo, Agram Ljubuški te ostale tvrtke iz Metkovića, dok ostali pokrovitelji manje – više samo gledaju svoju stranu tog ugovora.

Osim svih ostalih neigračkih problema, Metković se treba suočiti i sa ozljedama dvaju ključna igrača Markovskog i G.Jerkovića koj najvjerovatnije neće moći igrati slijedeću utakmicu za svoj klub, pa će tako Metković biti znatno oslabljen u odnosu na susret protiv RK Zagreba.


Metkovci su "nabrijani" na trofeje (Snimio: Dražen Patarčić)

Trenutni financijski status kluba je zadovoljavajući i sve nesuglasice su sređene, a svi igrači redovno dobivaju svoje plaće. Nikome nije žao što je došao u Metković, a najmanje Valteru Metoševiću koji kaže da mu je ovo jedna od najboljih sezona u cijeloj karijeri. Vidjeli smo njegove kvalitete i svi metkovci su ponosni što Valter brani vrata njihovih miljenika. Ni Dragan Jerković nije izvan forme te brani ono moguće i nemoguće. Čeka se njegova eksplozija baš u derbijima te u važnim europskim utakmicama. Jerković je u posljednih nekoliko susreta bio izvrstan te se činilo da zaključava svoja vrata svaki put kada ga trener Obrvan uputi prema vratima. Krila su eksplozivna, brza, jaka, precizna. Vanjski šuteri su maksimalno usredotočeni na utakmicu i njihovi šutevi izvana razbijaju mreže iza protivničkih vratara. Kružni napadači, Zsigmond i Bjeliš su okretni, brzi, snažni i efikasni. Zsigmond još nije u pravoj formi, ali čeka ga još mnogih važnih utakmica u kojima se može pokazati. Bjeliš je započeo ubojito te su većina kontra napada njegovo djelo. Kako trener Obrvan ima odličnu i spremnu momčad ne sumnjamo u mogućnosti kluba iz Metkovića, malenog grada s Neretve.

Najviše se očekuje u domaćem kupu i prvenstvu, ali predsjedik RK Metković Jamba Stipe Gabrić vjeruje da će njegov klub i ove sezone dobro zapeti za Europski EHF kup te obraniti mukom osvojeni naslov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Rukomet

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!