Tenis

Kostanić u polufinalu

Igor Petrinović • srijeda, 11.01.2006.

Igranje turnira krajem 2005. godine isplaćuje se Jeleni Kostanić na samom početku nove sezone. 24-godišnja Splićanka ušla je u polufinale WTA turnira u Hobartu svladavši sinoć Amerikanku Lauru Granville u teška tri seta...

Odigravši pred Božić ITF turnir u Ujedinjenim Arapskim Emiratima čini se da je bila vrlo dobra odluka hrvatske tenisačice. Doguravši tamo do polufinala, te odigravši tri kola kvalifikacija prošlog tjedna u Aucklandu, Kostanić je zabilježila pet pobjeda u šest mečeva, skupila pobjedničkog samopouzdanja koje joj je nedostajalo, te ga odlično iskoristila u tri meča u Hobartu.

Svladavši Granville, 62. tenisačicu svijeta s 5:7, 6:4, 6:4, Kostanić je došla do pete ovosezonske pobjede i prvog ovogodišnjeg polufinala. Zanimljivo, u 2005. naša je tenisačica petu pobjedu ostvarila tek krajem travnja.

Protivnica u borbi za finale bit će joj talentirana Nizozemka Michaella Krajicek, 60. tenisačica svijeta, koja je prekjučer proslavila 17. rođendan. Krajicek je u četvrtfinalu s uvjerljivih 6:2 i 6:3 pobijedila Ukrajinku Aljonu Bondarenko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!