Košarka

"Pozornost treba posvetiti mladima"

Luka Sabljić • petak, 24.02.2006.

Ključni čovjek Širokog, Joke Vranković, za Sportnet.hr govori o uspjesima i dometima svog kluba, stanju u hrvatskoj košarci, favoritima u Goodyear ligi i hrvatskom prvenstvu, dok tema Josipa Sesara nije bila dugo razglabana....

Osvajanjem ovogodišnjeg Kupa BiH u Aleksandrovcu, momčad Širokog još jednom se dokazala kao momčad sa kvalitetom i karakterom. Odlazak Sesara nije poljuljao momčad, koja pod vodstvom trenera Jakše Vulića nastupa u Goodyear ligi te se priprema za doigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine.

Zasigurno najjača uzdanica trenera Vulića jest Josip Vranković, hrvatski košarkaš i nekadašnji reprezentativac Hrvatske, kojem je ovo 8. po redu osvojeni Kup u karijeri.

O uspjehu momčadi Širokog u Aleksandrovcu, Joke je za Sportnet kazao:

- Prezadovoljan sam nastupom i osvajanjem Kupa. Kako smo odigrali u Aleksandrovcu, mislim da bi to trebao biti način na koji bi mi trebali igrati do kraja sezone.

Umor i iscrpljenost momčadi pokazala se u utakmici protiv branitelja naslova momčadi Hemofarma.

- Momcima se ništa ne može zamjeriti. Jednostavno, nastup u Kupu nas je dosta potrošio, te smo u utakmicu protiv Hemofarma ušli dosta potrošeni, što je i rezultiralo porazom.

Pobjedom nad Bosnom u Kupu, ovogodišnji skor sa najjačim rivalom u domaćem prvenstvu je 2:1 u korist Širokog, što očekujete u doigravanju?

- Još je daleko i teško je to prognozirati. U našem sastavu još će biti nekih preinaka. Tek onda kad sastavi budu kompletirani, tek onda se može davati neka bolja prognoza.

Favorit Goodyear lige?

- S obzirom na jačinu budžeta koji imaju, prednost i dao klubovima iz Srbije. Ti klubovi imaju veći budžet u odnosu na ostale timove Goodyear lige. Uz njih, jednog od favorita vidim i Cibonu.

Odlazak Sesara?

- Ne bih komentirao!

Pojačanje Ivan Opačak?

- Dolaskom Opačka, Široki je puno dobio. Jako mi se sviđa kao igrač i mislim da je jako potentan igrač.

Gdje je Široki najjači?

- Ne bih nikoga posebno izdvajao. Želim da odigramo svaku utakmicu kao momčad, koja će dati svoj maksimum.

Favorit prvenstva Hrvatske, Zadar ili Cibona?

- Mislim da će Cibona tražiti određena pojačanja, tako da kad završe sa nastupom u Europi, vjerojatno će tražiti igračka pojačanja i tek tada se može govoriti o snazi i njihovim mogućnostima pred doigravanje.

Komentar na trenutno stanje u hrv. košarci?

- U svakom slučaju mislim da treba posebnu pozornost posvetiti radu sa mladim igračima, tako da imamo svjetliju mogućnost.

Za kraj, nakon osvajanja Kupa u Aleksandrovcu, izjavili ste da Vam je ovo najdraži od 8. osvojenih Kupova.

- Ja sam kazao jednu drugu stvar. Na pitanje koji je trofej najdraži, uvijek kažem onaj posljednji koji sam osvojio. Isto tako, rekao sam da mi je ovaj posebno drag jer je stigao u trenutku kad je momčad bila u velikoj krizi. Svi momci su pošteno radili i drago mi je da se to isplatilo pobjedom u Kupu.

Premijer liga

1Zadar 20+78
2Split 20+39
3Cedevita Junior 20+32
4Kvarner 2010 11+9
5Dinamo Zagreb 11+7
6Šibenka 11+7
7Cibona 11-2
8Dubrava 11-6
9Zabok 11-28
10Vrijednosnice Osijek 02-36
11Dubrovnik 02-36
12Alkar 02-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaSkrol

Premijer liga

1Zadar 20+78
2Split 20+39
3Cedevita Junior 20+32
4Kvarner 2010 11+9
5Dinamo Zagreb 11+7
6Šibenka 11+7
7Cibona 11-2
8Dubrava 11-6
9Zabok 11-28
10Vrijednosnice Osijek 02-36
11Dubrovnik 02-36
12Alkar 02-64

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!