Zimski sportovi

Raichu drugo zlato, Kostelić sjajan šesti

Tomislav Pacak • subota, 25.02.2006.

Posljednja utrka skijaškog programa na Igrama u Torinu donijela je veliko slavlje Austrijancima koji su uzeli sve medalje, a ona najsjajnija, druga na ovim ZOI, pripala je Benjaminu Raichu. Ivica Kostelić probio se s 11. na odlično šesto mjesto, slabija prva vožnja odnijela mu je medalju...

Muškim slalomom završena su skijaška natjecanja na Igrama u Torinu, a Austrijanci kojima ZOI nisu počele najbolje, otići će kući pjevajući. Benjamin Raich je pobjedom u slalomu postao najbolji skijaš Igara, nakon razočaranja u kombinaciji Raich se fantastično vratio i proslavio pobjede u veleslalomu i danas u slalomu.

Raich je u drugoj vožnji zadržao vodstvo iz prve, što mu i nije bilo previše teško jer je većina najvećih protivnika pogriješila ili u prvoj, ili u drugoj vožnji. Kalle Palander, koji je zaostao samo jednu stotinku u prvom 'laufu', odlično je odskijao i drugu vožnju, no još na početku je 'zajahao' vrata te je diskvalificiran.

Iznenađujuće je do srebra stigao Reinfreid Herbst s 83 stotinke zaostatka za pobjednikom, jedini je koji je bio unutar sekunde zaostatka za Raichom. Bronca je pripala "zločestkom dečku" Raineru Schoenfelderu koji je bio tri stotinka brži od Minagawe.

Ivica Kostelić odlično je odskijao u drugoj vožnji na stazi koju je postavio njegov trener Jovan, no iako je napravio veliki pomak s 11. na 6. mjesto, nije bilo dovoljno za medalju. Međutim, Ivici će i ovaj nastup dodatno podignuti samopouzdanje uoči nastavka Svjetskog kupa, a Ivica je svoj životni cilj ionako već ispunio osvajanjem srebrne medalje u kombinaciji.

Ivičino srebro, te Janičino zlato i srebro uz niz zdravstvenih problema - fantastičan učinak naših skijaša na ovim ZOI, šteta što spektakularnim dočekom Hrvati neće moći nagraditi Kostelićeve...

Slalom skijaša, konačni poredak:
1. RAICH Benjamin (AUT) 1:43.14
2. HERBST Reinfried (AUT) +0.83
3. SCHOENFELDER Rainer (AUT) +1.01
4. MINAGAWA Kentaro (JPN) +1.04
5. MYHRER Andre (SWE) +1.04
6. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +1.31
7. YUASA Naoki (JPN) +1.43
8. BROLENIUS Johan (SWE) +1.67
9. GRANDI Thomas (CAN) +1.70
10. HANSSON Martin (SWE) +2.10
11. BOURGEAT Pierrick (FRA) +2.34
12. COCHRAN James (USA) +2.54
13. GRUBELNIK Drago (SLO) +2.55
14. BERTHOD Marc (SUI) +2.86
15. ZURBRIGGEN Silvan (SUI) +2.96...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!