Zimski sportovi

Vokoun odveo Češku do bronce

Tomislav Pacak • subota, 25.02.2006.

U dvoboju za brončanu medalju za hokejskom turniru, reprezentacija Češke svladala je Rusiju s 3:0 i tako ipak s medaljom otišla kući. Najveća utakmica turnira na rasporedu je sutra u 14 sati kada će palice ukrstiti Finska i Švedska u velikom finalu...

Uvijek je teško igrati utakmicu za treće mjesto, posebno samo 24 sata nakon bolnih poraza u polufinalima. Finci su razbili Ruse, a Česi su visoko poraženi u dvoboju sa Švedskom, pa su obje momčadi poljuljanog samopouzdanja stigle u bitku za brončanu medalju.

U takvoj, psihološki teškoj situaciji, bolje su se snašli Česi koji su s 3:0 došli do olimpijske medalje. Pobjedu najviše mogu zahvaliti vrataru Tomasu Vokounu koji je obranio svih 28 udaraca Rusa, no bez obzira na ovu sjajnu partiju, Vokoun će za mnoge Čehe ostati razočaranje turnira - nakon ozljede Hašeka on je trebao preuzeti najveću odgovornost, no podbacio je kada ga je momčad trebala. Ovom utakmicom sigurno se barem donekle iskupio...

Česi su u svakoj trećini postigli po jedan pogodak. U prvom periodu igre pogodio je Martin Erat, da bi na 2:0 u 27. minuti postavio Marek Zidlicky s igračem više. Zidlicky je na asistenciju Jagra lijepo pogodio mrežu Nabokova za svoj četvrti gol na turniru, što je lijep učinak za braniča. Konačnih 3:0 postavio je Martin Straka pogotkom u praznu mrežu pri kraju dvoboja.

Ruski napad, koji je sjajno funkcionirao u prvom dijelu natjecanja (25 golova u pet utakmica) u potpunosti je podbacio u ključnim susretima - protiv Kanade dva pogotka, i potom niti jedan protiv Finske i Češke; tu Rusi mogu tražiti razloge neuspjeha momčadi koja je izgledala odlično većim dijelom turnira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!