SP 2006.

Šimić na izlaznim vratima Milana

Tomislav Pacak • četvrtak, 06.04.2006.

Hrvatski reprezentativac Dario Šimić vrlo vjerojatno će napustiti Milan ovog ljeta, nezadovoljan statusom u momčadi shvatio je da mu budućnost nije vezana uz Carla Ancelottija i Milan. Nakon svojevrsnog napada na Ancelottija, jasno je da ni u Milanu neće imati ništa protiv Šimićevog odlaska...

Milan nema naviku zadržavati nezadovoljne igrače, a Šimić je to svakako postao. Nakon što već godinama čeka pravu priliku koja mu se stalno obećaje, Šimić želi otići u klub u kojem će konstantno igrati, a zainteresiranih sigurno ne manjka.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

U Milanu nisu željeli pustiti Šimića iako je bilo jasno kako nije prvi izbor Carla Ancelottija (a često ni drugi), velikom europskom gigantu nije teško dobro plaćati hrvatskog reprezentativca kako bi bio tamo 'za svaki slučaj', posebno jer je Šimić vrhunski profesionalac koji na treninzima uvijek daje sve, a nikad nije bio problematičan u svlačionici.

Ipak, i Šimićevom strpljenju došao je kraj, u intervjuu danom Sportskim novostima Šimić je jasno dao do znanja kako nema namjeru ostati u Milanu. "Siguran sam, vrlo siguran, da je došlo vrijeme za promjenu okoline. Razočaran sam i ljut, posebno zbog Ancelottijeve hladnoće. Bez obzira na moje prezentacije na travnjaku, rada na treninzima i mojeg profesionalnog ponašanja, to nije bilo dovoljno treneru da mi objasni zašto me uopće ne koristi."

Šimić se pojavio tek u 13 utakmica u Seriji A, dvije u Kupu i dvije u Ligi prvaka, i zna da zaslužuje više: "Mislim da zaslužujem više respekta nego što mi se trenutno daje. Činjenica da nisam u trenerovim planovima čak ni kad je Jaap Stam ozlijeđen jasno mi daje do znanja da nema vjere u mene."

Uz niz europskih klubova poput Fenerbahčea, u utrku za Šimićem svakako će se uključiti i zagrebački Dinamo, kojem bi stoper Šimićevog iskustva sjajno došao. Dakako, šanse Modrih u lovu na tako respektabilnog braniča nisu sjajne, no Zdravko Mamić zasigurno neće lako odustati...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!