Zimski sportovi

Maier po peti puta slavio na Streifu

Branimir Korać • petak, 20.01.2006.

Neuništivi Hermann Maier uzeo je petu pobjedu u karijeri na legendarnoj stazi Streif u Kitzbühelu. Maier je slavio s pet stotinki boljim vremenom od iznenađujuće dobrog Talijana Petera Filla...

Fill je dugo bio u vodstvu i već je na pomolu bilo iznenađenje. Do pobjede ga je dijelio tek nastup dvojca Maier - Miller, ali opasniji je bio Maier koji stazu jako dobro poznaje. To se i pokazalo točnim obzirom da je Austrijanac od samog starta krenuo vrlo agresivno i imao bolja prolazna vremena od Filla.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Završni dio staze bio je odlučujući. Fill je tu odvezao sjajno, bio je najbrži i izveo je najidealniji završni skok. No, Maier agresivno napada taj posljednji dio staze, skok mu je savršen i u cilj ulazi s pet stotinki boljim vremenom. Fillu je ovo rezultat karijere obzirom da nikada nije bio bolji od trećeg mjesta dok je ovo 52. pobjeda u karijeri za Hermanna Maiera.

Ostali skijaši za koje se očekivalo da će konkurirati za pobjedu nisu se snašli na ovoj zaleđenoj stazi. Guay, Svindal, Walchhofer i Raich ostali su van deset najboljih dok Bode Miller ponovno nije završio utrku.

Izuzev pobjednika Maiera i šestoplasiranog Rahlvesa, skijaši s visokim startnim brojevima nisu uspjeli ostvariti bolje plasmane već su razočarani završili utrku.

Rezultati superveleslaloma:
1. Hermann Maier (AUT) 1:22.97
2. Peter Fill (ITA) 1:23.02
3. Hannes Reichelt (AUS) 1:23.25
4. Stephan Georgl (AUS) 1:23.37
5. Klaus Kroell (AUT) 1:23.44
6. Daron Rahlves (USA) 1:23.46
7. Fritz Strobl (AUS) 1:23.48
8. Ambrosi Hoffmann (SUI) 1:23.51
9. Patrik Jaerbyn (SWE) 1:23.52
10. Konrad Hari (SUI) 1:23.53...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!