Zimski sportovi

Vidal u vodstvu, dobra vožnja Kostelića

Branimir Korać • nedjelja, 22.01.2006.

Nakon prve vožnje slaloma u Kitzbühelu, koji se boduje i za kombinaciju, u vodstvu je Francuz Jean Pierre Vidal. Ivica Kostelić nije previše riskirao, išao je na završetak utrke i ubilježio solidan rezultat plasmanom na sedmo mjesto nakion prve vožnje...

Nakon nekoliko slabih nastupa, Ivica Kostelić konačno je odvezao dobru utrku. U prvoj vožnji Kitzbühela odvezao je na sigurno i završio s 80 stotinki zaostatka za vodećim Vidalom na osmom mjestu. Na ne pretjerano zahtjevnoj stazi nije previše griješio i zauzeo je dobru poziciju uoči druge vožnje.

U vodstvu se nalazi jean Pierre Vidal koji je tehnički odvezao savršenu vožnju. Bez ijedne pogreške, vrlo brzo, i nadmašio je do tada vodećeg Benjamina Raicha za 29 stotinki.

Vezane vijesti

Obzirom da se ovaj slalom boduje i za kombinaciju, Raich nije vozio uobičajeno agresivno tražeći bodove i u kombinaciji. No, poznavajući Raicha, u drugoj vožnji možemo očekivati puno agresivniju vožnju tako da niti prvo mjesto i u slalomu nije nedostižno.

Nakon svih pet pobjeda u slalomu ove sezone, Giorgio Rocca neće upisati i šestu u nizu. Vozio je dosta riskantno i to ga je stajalo ispadanja na središnjem dijelu staze nakon prolaznog vremena. Rocca se vratio na stazu, ali utrku završio s više od osam sekundi zaostatka za Vidalom.

Od ovog slaloma dosta je očekivao i pobjednik spusta Michael Walchhofer koji je računao na veliki broj bodova u kombinaciji, ali nije uspio završiti prvu vožnju.

Rezultati prve vožnje:
1. FRA Jean-Pierre Vidal 0:47.21
2. AUT Benjamin Raich +0.29
3. AUT Rainer Schönfelder +0.46
4. FIN Kalle Palander +0.71
5. FRA Stephane Tissot +0.74
5. AUT Reinfried Herbst +0.74
7. CRO Ivica Kostelić +0.80
8. AUT Manfred Pranger +0.88
9. USA Ted Ligety +1.21
10. CAN Thomas Grandi +1.25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!