Tenis

Slaven Letica predsjednik Teniskog saveza!

Sportnet • subota, 11.03.2000.

Slaven Letica nije pobijedio na predsjedničkim izborima Republike Hrvatske, ali predsjednik postao ipak jest. Naime, na Skupštini Hrvatskog teniskog saveza u petak popodne upravo je taj popularni sociolog i analitičar izabran za novog predsjednika našeg tenisa!

Prije nekoliko dana je dotadašnji predsjednik Suad Rizvanbegović podnio ostavku, i to samo nekoliko dana nakon što su svoja mjesta izbornika FED Cup odnosno Davis Cup reprezentacije napustili Vjeran Friščić i Goran Prpić. Usput, recimo da je ostavku, pak, prošle subote dobio i glavni tajnik Dubravko Lipnjak.

Dakle, u Hrvatskom teniskom savezu je jako prometno ovih dana. Promjena ima barem koliko i priča, ali većina je uvjerena da će ipak sve biti - na bolje. Ono što je sigurno je činjenica da su odlaskom Rizvanbegovića otvorena vrata povratku najvećeg hrvatskog tenisača svih vremena - Gorana Ivaniševića. Goran je već izrazio želju i za igranjem i za kapetiranjem Davis Cup vrstom, s čime se slažu i ostali naši tenisači.

Letica je nakon inauguracije izjavio da je već kontaktirao Ivaniševića, ali i Niku Pilića, odnosno Željka Franulovića, koji bi se također trebali priključiti. Zamišljeno je da Ivanišević doista i bude i igrač i kapetan, ali Pilić drži da bi to trebalo biti samo u "manjim" susretima. A u odlučujućim utakmicama bi na klupu treba upravo Pilić, kojem će nova funkcija, kako Letica najavljuje, biti predsjednik Stručnog stožera.

Ne ulazeći u razloge odlaska Rizvanbegovića, glavnog financijera u proteklom razdoblju HTS-a (predsjednik Croatia osiguranja), slobodno možemo zaključiti da će HTS živnuti. Jer, već i sam povratak Ivaniševića puno znači, a više nego zadovoljava i forma Ivana Ljubičića. Dolasci Pilića i Franulovića, jednih od najuglednijih "faca" europskog i svjetskog tenisa bit će samo velika pomoć! A zamislite samo veselog Leticu, inače velikog zaljubljenika u tenis, na kormilu HTS-a. Ako ništa, čovjek ima duha...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!