Rukomet

Džomba i Lacković daleko od pravog izdanja

Branimir Korać • utorak, 24.01.2006.

Posljednjeg dana boravka u Karlovcu izbornik rukometne reprezentacije Lino Červar odredit će 17 putnika na Europsko prvenstvo u Švicarsku. Tek nakon posljednjeg treninga izbornik Červar odredit će koja dvojica rukometaša neće u avion za Švicarsku...

"U Švicarsku putujemo u srijedu ujutro. Naravno nisam onako dobro raspoložen kako bih želio, ozljede nas prate i na ovim pripremama. No, mi ostajemo optimisti jer imamo razloga za to", rekao je Červar.

Čini se kako je trenutno najveći problem Mirza Džomba. "Lacković i Džomba nisu spremni. Mirza niti ne trenira s nama, ali definitivno putuje u Švicarsku. Lacković je u treningu, ali osjeti se kako to nije onaj pravi Lacković. Njegova najveća snaga je odličan skok šut, ali Lac je daleko od onog svog pravog nebeskog skoka, a za to je kriva ozljeda".

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Protivnici u skupini nisu nimalo bezazleni. "Moramo razmišljati od utakmice do utakmice. Sada nam je najvažniji Portugal kojeg moramo pod svaku cijenu pobijediti. Očekujem da ćemo i od samog starta imati veliku podršku naših brojnih navijača".

Norvežani i Rusi bit će veliki ispit. "Norveška je vrlo neugodna, svladala nas je u Tunisu. Imaju Kjellinga, Lauritzena, Jensena, Jorgensena, sve odreda odlične igrače. Ostali su nam u neugodnoj uspomeni i tražimo revanš za Tunis. Moramo naći načina za razbiti njihovih čvrstih 6-0. Neće biti lako niti protiv Rusije kod kojih je Maksimov napravio odličan spoj mladosti i iskustva. No, generalno gledano, u Švicarskoj je deset reprezentacija koji su došli s mislima o medalji".

Na ovim pripremama našlo se i nekoliko mladih igrača koji su pokazali kako su svijetla budućnost hrvatskog rukometa. Izbornik Červar sretan je što su se vrlo brzo uklopili i pokazali kako i oni mogu dati svoj doprinos. No, naglašava i kako je ova reprezentacija sposobna još dugo igrati vrhunski rukomet jer izuzev Šole među nositeljima igre nema igrača iznad 30 godina.

Sutra rukometna ekspedicija napušta Hrvatsku i odlazi po jedino zlato koje nedostaje - ono europsko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!