Zimski sportovi

Palander u vodstvu, Ivica u krizi

Branimir Korać • utorak, 24.01.2006.

Nakon prve vožnje slaloma u Schladmingu u vodstvu se nalazi Finac Kalle Palander. Ivica Kostelić nastupio je preoprezno i to mu je donijelo još jedan slab rezultat i ostao je bez plasmana u drugu vožnju. Očekuje se vrlo zanimljiva druga vožnja obzirom da je prvih 11 smješteno u svega sekundi razmaka...

Po mnogima najljepši muški slalom je onaj u Schladmingu. I ove godine uz stazu u Schladmingu okupio se velik broj skijaških poklonika koji su prisustvovali vrlo zanimljivoj prvoj vožnji.

Na žalost, mi nemamo razloga za zadovoljstvo obzirom da je Ivica Kostelić ponovno ostvario slab nastup i nije se uspio plasirati u drugu vožnju, na kraju je bio 35. Od starta je krenuo dosta suzdržano i oprezno bez imalo agresivnosti. Već na prolaznom vremenu zaostajao je više od sekunde da bi u donjem dijelu staze napravio i dvije pogreške koje su mu donijele zaostatak za Palanderom od prevelikih 2.59 sekundi.

Vezane vijesti

Prvi je sa starta krenuo Amerikanac Ted Ligety koji je naizgled odvezao odličnu utrku, ali kasnije je diskvalificiran jer je nepravilno prošao jedna vrata. Diskvalifikacija je objavljena nakon što se šesti skijaš spustio niz stazu tako da je vodstvo preuzeo Kalle Palander koji je tada zaostajao 49 stotinki za Ligetyjem.

Na smrznutoj i teškoj slalomskoj stazi odustao je veliki broj skijaša. Drugu vožnju neće vidjeti Alois Vogl, Markus Larsson, Reinfried Herbst, Aksel Lund Svindal, Bode Miller i Felix Neureuther od onih koji su računali na bodove.

Prvi favorit utrke, Giorgio Rocca zaostaje za vodećim Palanderom svega 12 stotinki, a vrlo blizu Fincu su i Rainer Schönfelder koji zaostaje 37 stotinki i Kentaro Minagawa koji je iznenadio zaostavši za vodećim svega 45 stotinki.

Druga vožnja na rasporedu je u 20 sati i 45 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!