Rukomet

Danci: "Nikad nismo bili bolji!"

Boris Marić • ponedjeljak, 30.01.2006.

Uoči prve utakmice drugog kruga Europskog prvenstva u rukometu između Danske i Hrvatske, Danci zrače velikim optimizmom i najavljuju pobjedu. Pobjeda nad SiCG dala im je krila i vrlo su opasan protivnik...

"Otkad sam član ove reprezentacije ne sjećam se da smo ikada igrali bolje", izjavio je Soren Stryger, opasno desno krilo danske reprezentacije za dnevnik Politiken.

Novinar Rasmus Bech piše da u cijeloj ekipi vlada jedinstven stav da je prvo poluvrijeme protiv Srbije i Crne Gore najbolja igra u povijesti rukometa njihove zemlje.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

"Mi smo Srbe i Crnogorce učinili lošima sinoć, ali smo isto tako znali da oni mogu bolje. Kada su u drugom poluvremenu počeli igrati brže, zapali smo u probleme. Na kraju smo ipak slavili", zaključio je Stryger.

Bo Spellerberg je također euforičan i tvrdi da nikad nije bio sudionik bolje igre kao sinoćnjeg prvog poluvremena u kojem su Danci razbili SiCG. Michael Knudsen koji je sinoć imao stopostotan učinak (7/7) izjavio je "da je teško čuvati 10 razlike protiv ekipe za koju znaš da može bolje od toga".

Ozljede pred utakmicu s Hrvatskom potresaju i danski tabor ali se tome, barem za sada, ne pridaje velika pažnja. Samo je Danski radio izvjestio da bi Joachim Boldsen i Lars Jorgensen mogli propustiti utakmicu s Hrvatskom zbog ozljeda.

Ipak, Boldsen je optimističan: "Sutra igramo najozbiljniju utakmicu prvenstva i igrat ću makar s jednom nogom". Jorgensen s druge strane ima ozljedu leđa, ali i on želi igrati protiv Hrvatske. No, jedno su želje, a drugo mogućnosti pa se može desiti da obojica propuste sutrašnji meč.

Inače, Danci su Hrvatsku prije prvenstva smatrali favoritom za zlato, a sada već, uz primjetan veliki respekt prema bivšim svjetskim prvacima, najavljuju pobjedu, koja bi Hrvatsku gotovo definitnvo izbacila iz borbe za medalje.

Poraz od Rusije doveo je "Paklene" u situaciju da se vade protiv reprezentacije koja je u velikom uzletu i koja se ne boji nikoga. "Crna rupa" nije mogla doći u nezgodnije vrijeme...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!