Rukomet

Protiv Danaca za medalju

Boris Marić • subota, 04.02.2006.

Nakon osvajanja Svjetskog prvenstva u Tunisu, reprezentacija Španjolske ima priliku da postane i europski prvak nakon što je u polufinalnoj utakmici porazila Dansku rezultatom 34:31…

Utakmica, koja je za razliku od prvog polufinala Hrvatska - Francuska, odigrana u kazališnoj atmosferi imala je dva različita poluvremena. U prvom, Danska je bila u stalnom vodstvu od 1-2 gola razlike i Španjolci su velikom mukom držali priključak. U 15. minuti bilo je 9:7 za Dansku, da bi Španjolci izjednačili na 11:11 u 21. minuti pogotkom Davisa iz kontre. Nakon toga Danci golovima Christiansena i danas vrlo dobrog Knudsena idu na 13:11 i prednost od dva gola drže do zadnje minute prvog dijela kada Urios izjednačava na 15:15. Ipak, u posljednjem napadu Danci s krila daju gol i na odmor odlaze prednošću 16:15.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U drugom poluvremenu Španjolci pojačavaju ritam i igraju gol za gol sve do 38. minute kada Romero dovodi Španjolce u vodstvo od dva gola razlike (22:20). Tada se razbranio i vratar Španjolaca Baruffet i uz raspoloženog Romera koji je bio nerješiva enigma za danske vratare sa linije od devet metara, Španjolci odlaze na četiri razlike, 24:20. To je ujedno bio i početak kraja danskih nada u finale jer su Španjolci pametnom igrom održavali prednost do kraja susreta. Završilo je 34:31 za novo finale Španjolaca na velikim natjecanjima i novu šansu za broncu Danaca na EP.

Najzaslužniji za pobjedu Španjolske bio je Iker Romero sa 10 golova (šut 10/13) i vratar Baruffet (18 obrana) koji je u drugom dijelu skinuo nekoliko presudnih lopti. Kod Danaca najbolji strijelac bio je Michael V. Knudsen sa sedam golova. Oba vratara, Hvidt i Asmussen, skinuli su ukupno 7 lopti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!