Tenis

Crne misli na početku dana

Branimir Korać • petak, 07.04.2006.

Sve je izgledalo nekako sivo. Početak dana nije nudio optimizam, dapače, izvlačile su se pesimističke misli. Umjesto da spremno dočekamo Argentince kao favoriti, branitelji naslova pobjednika Davis Cupa, na vrućem domaćem terenu, sve je krenulo naopako...

Nije to bilo to. Nije bilo u zraku one euforije koja prati ovako veliku manifestaciju kao što je četvrtfinale Davis Cupa. Već na prilazima dvorani mogla se osjetiti svojevrsna ravnodušnost, neupućeni nisu po ničemu mogli vidjeti kako se nešto veliko odvija u Domu sportova. A sve je počelo još prošlog tjedna.

Slika 2 od 3.
Foto: Darko Kraljević

Ivo Karlović nije došao na ovu akciju, nakon toga je Ivan Ljubičić tek u utorak navečer stigao u Zagreb, Mario Ančić se ozlijedio, samo smo se pitali što je slijedeće. Ono čega smo se pribojavali, na žalost se i dogodilo. Zagrepčani nisu prepoznali sportski trenutak i nisu pružili očekivanu podršku našim reprezentativcima. A ta im je podrška sada možda bila i najvažnija i najpotrebnija.

Na prilazima dvorani sat vremena uoči početka prvog meča nije se moglo vidjeti teniske zaljubljenike ili navijače. Na Trgu sportova ljudi su uživali na klupama u lijepom vremenu, ali pred dvoranom nije bilo reda za kupnju karata. Ništa osim nekoliko reportažnih kola nije odavalo kako će tu kroz sat vremena započeti dvoboj četvrtfinala Davis Cupa.

Niti na ulasku u dvoranu nije bilo dramatičnih promjena. Točno pola sata prije početka prvog dvoboja na tribinama je bilo svega nekoliko posjetitelja. Dok je grupa argentinskih navijača već zauzela svoja mjesta, naši su navijači još "razmišljali" da li da dođu na meč.

Slika 3 od 4.
Foto: Darko Kraljević

Slijedeći crni znak dogodio se prilikom izvođenja državnih himni. Dok je argentinska himna uredno izvedena (barem tu nismo imali "problema"), hrvatska himna prvo je počela preskakati, a nakon toga u pola izvođenja je jednostavno stala. Nakon desetak sekundi tišine, odjednom je ponovno krenula uz novo "preskakanje" i začuđene poglede prisutnih.

Ivan Ljubičić izgubio je prva dva seta, nekoliko puta opasno proklizao i zabrinuo navijače - ništa nije upućivalo na dobar dan. Iza 16 sati Ivan je proigrao, navijači su se probudili i situacija je postala puno bolja.

Slika 1 od 2.
Foto: Darko Kraljević

Tijekom dvoboja Ljubičića i Callerija dogodio se i mali incident na tribini. Među skupinom argentinskih navijača našao se i jedan naš navijač, ali redari su brzo reagirali i odvojili ga kako ne bi došlo do težeg incidenta.

Ali ipak nije sve bilo tako crno. "Ljubo" je okrenuo meč, nakon prvog dana imamo očekivanih 1-1, a niti naš izbornik nije pokazivao posebno nezadovoljstvo na pressici. Dapače, bio je vrlo raspoložen i tu dobru vibraciju prenio je i na nas.

Sve pohvale zaslužuje i rad press centra. Sve informacije su lako dostupne, ljubazno osoblje i hostese nalaze se na usluzi tijekom cijelog dana i taj dio vrlo dobro je funkcionirao.

Ostao je onaj vrlo važan dio, a to je posjeta. I Ivan Ljubičić potvrdio je kako ga je neugodno iznenadila slaba posjeta. "Nismo to očekivali. Ipak smo mi pobjednici Davis Cupa", rekao je Ivan. Stvarno je bilo tužno gledati "plave" i "žute", tako uočljive, prazne sjedalice na startu meča Ljubičića i Callerija te u najvećem dijelu susreta Čilića i Nalbandiana. U subotu i nedjelju nema isprike o radnom danu, naša reprezentacija treba veliku pomoć i to upravo od vas. Nemojte ju razočarati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!