Tenis

Ljubičić: "Imali su više sreće"

Branimir Korać • subota, 08.04.2006.

Ivan Ljubičić i Marin Čilić nisu na konferenciji za medije bili previše razočarani. Obojica su priznali kako su Argentinci danas bili bolji i na kraju uzeli pobjedu uz više sreće kod ključnih poena...

"Nismo dobro otvorili meč, ali to nam se uvijek događa kada igramo parove. Kasnije smo počeli bolje igrati, ali nije previše pomoglo. Argentinci su jednostavno imali više sreće u ključnim trenucima, ali moram priznati i kako su bili bolji. Za pobjedu sutra trebat će nam više sreće", rekao je "Ljubo".

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

Pitanje za koje se moglo sa sigurnošću reći kako će biti postavljeno, bilo je ono o zdravstvenom stanju Marija Ančića. Neizvjesnost oko nastupa našeg drugog reketa i dalje lebdi u zraku, ali postoji nada kako će nastupiti. "Jutros se osjećao puno bolje. Vidjet ćemo kako će to biti u nedjelju, a nastupit će tek ako se bude osjećao potpuno spremnim. Ako ne bude sto posto spreman, neće igrati jer se može samo još teže ozlijediti."

A tko će onda igrati? "Ne mogu to još reći. Za petak i za subotu mogli smo reći tko će sa sigurnošću igrati, ali sada ćemo čekati posljednji trenutak s objavom. Nadamo se da će se Mario oporaviti i stoga ćemo do posljednjeg trenutka čekati s objavom drugog igrača. Ako Ančić ne bude mogao nastupiti, umjesto njega će najvjerojatnije ući Saša Tuksar", rekao je Ljubičić na pressici.

Argentinske novinare zanimalo je kako se Ivan osjećao nakon meča, koliko je snage izgubio. "Nisam niti došao svjež tako da sam još uvijek umoran, ali ništa strašno, sve će biti u redu", "razočarao" ih je Ivan.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Marin Čilić ustvrdio je kako je ipak igrao bolje nego dan ranije protiv Nalbandiana."Sigurno je da sam igrao bolje. Malo sam uplašeno ušao u meč, ali što je vrijeme prolazilo, tako sam bio sve sigurniji. U zadnjem gemu sam osjetio pritisak na svom servisu, ali pokušao sam ga izbaciti iz glave. Nije jednostavno servirati u takvim trenucima".

Ivan je ipak na kraju izrazio žaljenje što Ančić nije igrao. "S pravim Marijem nas ne bi dobili. No, što je tu je, idemo dalje. Mario je na cjelodnevnim terapijama pa ćemo vidjeti".

U jednom trenutku Nalbandian je nesportski odreagirao i Ivan je uputio prigovor sucu. "David je nakon jednog promašaja ljutito napucao loptu u reklame. Publika je na to počela zviždati, ali on nije čekao da se gledatelji smire već je servirao. Nakon promašenog servisa tražio je od suca da ponovi servis jer mu je buka smetala. To je bilo nesportski i reagirao sam, a dodatno me smetalo što je opsovao na španjolskom prema gledateljima", obrazložio je Ivan svoj prigovor sucu tijekom meča.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Argentinska pressica trajala je uobičajeno kratko. Prva zvijezda bio je David Nalbandian koji je odgovarao na gotovo sva pitanja. "Igrali smo dobro, malo se zakomplicirala situacija u trećem setu, ali sve u svemu, zadovoljan sam", rekao je David.

U najavi nedjeljnog meča rekao je kako mu podloga odgovara, ali i da je svjestan kako odgovara i Ivanu te očekuje vrlo težak meč. Da li još uvijek smatra kako nemaju nikakve šanse? "Da, svaki dan sve više", sarkastično je uzvratio Nalbandian.

Niti Alberto Mancini sve do posljednjeg trenutka neće znati tko će u nedjelju igrati posljednji meč. Odlučit će o tome u posljednji trenutak, ovisno i o tome tko će zaigrati za Hrvatsku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!