Tenis

Hrvatski dvojac zapeo na startu

Ivor Krapac • utorak, 14.02.2006.

Ivan Ljubičić i Mario Ančić nisu prošli prvo kolo parova 489.000 eura vrijednog ATP turnira u Marseilleu. Ivan i Mario zaustavljeni su u dva tie-breaka, sa 7:6(5) i 7:6(6) u korist drugopostavljene izraelske kombinacije Jonathan Erlich/Andy Ram...

Rafael Nadal imao je "vatreni" povratak na teren nakon nekoliko mjeseci stanke zbog ozljede stopala. Nakon što je pauzirao još od prošlog listopada i finala Masters Series turnira u Madridu, u kojem je svladao Ljubičića, drugi tenisač svijeta vratio se u tri teška seta protiv Oliviera Rochusa.

Nadal je slavio s 4:6, 6:2 i 7:5, a na svom putu morao je izdržati uzbudljivi i teški treći set. Prvo je poveo s 4:2, potom ispustio prednost i na servisu u desetom gemu morao spašavati meč-loptu (izvukao asom), da bi potom napravio novi break i ipak riješio meč u svoju korist.

"Mislim da je Rochus odigrao odlično", rekao je Španjolac nakon pobjede: "Krenuo je vrlo agresivno, a ja sam na startu bio malo predefanzivan... No, sjajno je što sam na kraju ipak okrenuo i dobio."

Treći nositelj Nikolaj Davidenko nije imao težak posao protiv drugog brata Rochusa, Christophea. Rus je slavio s glatkih 6:1 i 6:2.

ATP Marseille, 14.2.2006., prvo kolo: Nadal (Španjolska, 1) - O. Rochus (Belgija) 4:6, 6:2, 7:5, Rusedski (Velika Britanija) - Thomann (Francuska, Q) 6:3, 6:2, Južnji (Rusija) - De Chaunac (Francuska, Q) 6:4, 6:3, Korolev (Rusija, LL) - Sidorenko (Francuska, WC) 2:6, 6:4, 6:1, Davidenko (Rusija, 3) - C. Rochus (Belgija) 6:1, 6:2, Andrejev (Rusija) - Dent (SAD) 2:6, 6:3, 7:6(0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!