Tenis

Ni direktorima nije lako...

Ivor Krapac • utorak, 21.02.2006.

Richard Krajicek, nekadašnji prvi nizozemski "reket", a sada prvi čovjek organizacije ATP turnira u Rotterdamu, osjetio je lošiju stranu posla direktora vrhunskog turnira. Nastup u Nizozemskoj su u proteklih nekoliko dana otkazali Sebastien Grosjean, Marcos Baghdatis i Sjeng Schalken, a u ponedjeljak im se pridružio i Rafael Nadal, koji je trebao biti prva zvijezda turnira...

Španjolac je odustao od Rotterdama zbog ozljede bedrenog mišića koju je zaradio u prošlotjednom polufinalu Marseillea i porazu od Arnauda Clementa. Umjesto njega, u ždrijeb je ušao Britanac Arvind Parmar, koji je tako postao jedan od čak četiri lucky losera u glavnom ždrijebu.

Krajiceku su ove najsvježije vijesti samo zaokružile nesretnu listu onih koji su trebali doći, ali ipak neće vidjeti Rotterdam - odustali su Roger Federer, Ivan Ljubičić, Marat Safin, Richard Gasquet, Martin Verkerk, Dominik Hrbaty, Gael Monfils i Feliciano Lopez. Zagreb Indoors je još i dobro prošao...

Slika 1 od 2.
Foto: Darko Kraljević

Vezane vijesti

Kad krene loše, onda ide loše do kraja. Nizozemci su se već prvog dana morali oprostiti i od svog prvog "reketa" Raemona Sluitera, finalista iz 2003. Sluiter je pri vodstvu od 4:2 protiv njemačkog kvalifikanta Dominika Mefferta morao predati zbog ozljede desne noge nakon promjene smjera pri pokušaju hvatanja Nijemčevog servisa.

Drugi nositelj Nikolaj Davidenko napravio je prvi korak sa 6:3 i 6:3 protiv Jana Hernycha, no ni on nije najbolje; smeta ga ozljeda lijevog stopala, zbog koje je tražio pomoć fizioterapeuta rano u drugom setu. Srećom, čini se da nije riječ o nečem ozbiljnijem.

Mario Ančić će prvo kolo singla odigrati tek u srijedu, a čeka ga Finac Jarkko Nieminen, kojem će pokušati vratiti dug iz ovogodišnjeg finala Aucklanda.

Mario je dobio dan više za pripremu nakon što je u nedjelju igrao finale Marseillea, a u utorak će isprobati teren u prvom kolu parova u kojima igra s Thomasom Johanssonom. S druge strane mreže bit će treći nositelji, Čeh Martin Damm i Indijac Leander Paes.

ATP Rotterdam, 20.2.2006., prvo kolo: Meffert (Njemačka, Q) - Sluiter (Nizozemska, WC) 2:4, predaja Sluitera, Dent (SAD) - Berdych (Češka, 8) 6:4, 7:5, Simon (Francuska, Q) - Moodie (JAR) 6:3, 6:7(4), 6:3, Rusedski (Velika Britanija) - Vik (Češka) 6:3, 7:5, Davidenko (Rusija, 2) - Hernych (Češka) 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!