Tenis

ITF odbio Čačića, Zagrebu reprezentacija besplatno

Bernard Jurišić • subota, 25.02.2006.

Da Hrvatski teniski savez ima čudne "mušice" za organizaciju domaćinstava naše Davis Cup reprezentacije, pokazuje i najnoviji slučaj. ITF je odbio namjeru HTS-a da u kandidaturu za domaćina četvrtfinala protiv Argentine uključi gradove s dvoranam manjim od 4.000 gledatelja, što će odnijeti značajan "harač" kojeg su Radimir Čačić i društvo namjeravali uzeti gradovima kandidatima...

Odbor Davis Cupa negativno je odgovorio na upit HTS-a o mogućnosti da se za četvrtfinalni susret Hrvatska - Argentina (7.-9. travnja) kandidiraju gradovi koji imaju dvorane za manje od 4.000 gledatelja, što je prema pravilima Međunarodnog teniskog saveza (ITF) minimum za četvrtfinale tog natjecanja.

Na taj način iz utrke za domaćinstvo otpali su Rijeka i Dubrovnik, a od gradova koji su izkazali želju da ugoste pobjednike Davis Cupa preostao je još samo Zagreb.

Vezane vijesti

Iako je iz HTS-a u medije otišla objava kako će se "ime grada domaćina objaviti do 27. veljače", jasno je da Zagreb nema alternaciju. Razlog je jasan. Predsjednik HTS-a jasno je poručio da "dok je on predsjednik Saveza, Split neće dobiti domaćinstvo", a još samo velika dvorana SC Gripe zadovoljava potrebne kriterije.

Split se tako nije ni kandidirao, iako ne postoji ni zrno sumnje da bi grad koji je odlično organizirao prošlogodišnje susrete s Rumunjskom u Rusijom, i ove godine volio biti domaćin Ljubičiću, Ančiću i društvu.

Zanimljivo je i da će odluka ITF-a ostaviti HTS bez značajnih sredstava, koja su i bila smisao namjere da se "licitira s nekoliko kandidata". Kako je ta odluka Zagreb ostavila jedinim kandidatom za domaćina Argentini, gradski proračun tog grada ostat će bogatiji za nekakvih 1,1 milijun kuna, koji je Split morao platiti HTS-u samo na ime "garancije za kandidaturu".

Tako će se Čačićevo "junačenje" na račun Splita, po starom dobrom i poštenom običaju o glavu obiti - HTS-u. Savez je, naime, ostao bez moćnog oružja kojim si je punio trezor. Ucjene.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!