Rukomet

Flensburg srušio Kiel nakon 54 utakmice

Petar Plevnik • utorak, 28.02.2006.

U posljednjem četvrtfinalnom susretu Lige prvaka, u velikom njemačkom obračunu između Kiela i Flensburga, uspješniji je bio Flensburg našeg Blaženka Lackovića, iznenađujuće slavivši u gostima sa 32:28...

Akutalni njemački prvak i vodeća momčad Bundeslige, Kiel, u jubilarni 50. susret ovih dvaju rivala, ušao je kao izraziti favorit. Prednost je bila na strani momčadi "Noke" Serdarušića, ne samo zbog posljednjih ne baš uvjerljivih Flensburgovih igara, već iz zbog sjajne serije od čak 54 domaće utakmice bez poraza! Posljedni poraz Kiel je u svom Ostseehalleu doživo još 18. studenog 2003., i to, pogađate, upravo od Flensburga.

U prvom dijelu večerašnjeg susreta, 10 250 gledatelja u rasprodanom Ostseehalleu, vidjelo je laganu dominaciju Kiela, koji je najveću prednost imao u 15. minuti (7:4), da bi na poluvrijeme Flensburg uspio otići sa minimalnim zaostatkom od 13:12.

U drugom dijelu stvari su se za domaćine još kako tako razvijale sve do 37. minute, kada je na semaforu stajalo 16:16. Onda kreće Flensburg i u pet minuta serijom 5:0 odlazi na 21:16, od čega se Kiel više nije uspio oporaviti. Štoviše, koliko god to čudno zvučalo, s kranjih 32:28 za goste, Kiel može biti zadovoljan, budući da je Flensburg u 52. minuti imao ogromnih 29:21.

U momčadi Kenta-Harrya Anderssona, najraspoloženiji je bio kapetan Sören Stryger, sa šest pogodaka, po pet su postigli Christiansen, i Nielsen dok je naš Blaženko Lacković postigao četiri pogotka, zaradivši dva isključenja. Veliku pomoć Flensburg je imao i u vrataru Holpertu, koji je skupio 16 obrana.

Kod domaćina, raspoloženi tek Kavtičnik i Hagen sa po pet pogodaka, dok je Karabatić ostao na svega dva pogotka, uz vrlo loš postotak šuta.

Iako pred uzvratni susret, u subotu u Flensburgu, Kiel putuje s naizgled nemogućom misijom - nadoknađivanjem četiri pogotka razlike, ipak treba očekivati iznimno uzbudljiv uzvrat u Campushalleu, i ako Kiel pokaže svoj maksimum, uz malo lošiji dan Flensburga, čudo je moguće.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!