Tenis

"Karlo" protiv Ziba, Lisjak prošla kvalifikacije

Ivor Krapac • utorak, 07.03.2006.

Ivan Ljubičić, Mario Ančić i Ivo Karlović doznali su ždrijeb prvog Masters Series turnira sezone, koji u petak počinje u kalifornijskom Indian Wellsu. "Karlo" će se u prvom kolu susresti s Čehom Tomašom Zibom, dok su "Ljubo" i Mario slobodni na startu...

Ljubičić je šesti nositelj, a u drugom kolu dočekat će boljeg iz dvoboja američkog wild-carda Sama Warburga i kvalifikanta. Prvi postavljeni tenisač s kojim bi se mogao susresti je 27. nositelj Gael Monfils (treće kolo), a u osmini finala moguć je hrvatski ogled s Marijem Ančićem.

Slika 1 od 1.
Foto: Ante Đorđević

Kao 21. nositelj, Mario također ne mora igrati prvo kolo, dok će u drugom ići na pobjednika susreta Talijana Davidea Sanguinettija i kvalifikanta. U trećem kolu moguć je dvoboj s 11. nositeljem, Nijemcem Nicolasom Kieferom, a ukoliko sve prođe sretno, kolo iza gledali bismo dvoboj vodećih hrvatskih tenisača.

Ivan i Mario su, inače, u četvrtini ždrijeba prvog nositelja Rogera Federera, tako da se s prvim na svijetu mogu sresti već u četvrtfinalu.

Karlovića na startu čeka Tomaš Zib, 71. na Entry listi. Ukoliko pobijedi Čeha, "Karlo" će se u drugom kolu sresti s 32. nositeljem, Španjolcem Fernandom Verdascom, a u trećem je moguć ogled s trećepostavljenim Andyjem Roddickom, koji je vodeći nositelj u toj četvrtini ždrijeba.

Ivana Lisjak prošla je kvalifikacije 2.100.000 $ vrijednog ženskog turnira. Ivana je u drugom i završnom kvalifikacijskom kolu sa 6:4 i 6:4 svladala 20-godišnju Čehinju Barboru Strycovu (175.), nekad vodeću svjetsku juniorku, čime se pridružila Karolini Šprem, koja je u glavni ždrijeb ušla izravno.

Lisjak će se u prvom kolu sresti s Amerikankom Alexandrom Stevenson, 617. na svijetu, koja je dobila pozivnicu. Stevenson je igrački napoznatija po polufinalu Wimbledona 1999., no ni prije ni nakon toga nije uspjela ponoviti tako velik rezultat. Ove sezone pokušava se vratiti tenisu nakon puno problema s ozljedom desnog ramena, koje je i operirala.

Pobjednica susreta Lisjak - Stevenson u drugom kolu ide na šestu nositeljicu, Talijanku Flaviju Pennettu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!