Tenis

Mario teško, Jelena propustila Amerikanku

Ivor Krapac • ponedjeljak, 29.05.2006.

Popodnevni dio ponedjeljka na Roland Garrosu prošao je s po jednom hrvatskom pobjedom i porazom. Mario Ančić je u teška četiri seta prošao Nathana Healeyja, Australca s pozivnicom, a Jelenu Kostanić je na startu ženskog turnira sa 7:5, 2:6 i 7:5 pobijedila Amerikanka Ashley Harkleroad, 79. na svijetu...

Dva sata i 16 minuta dugi triler nije završio sretno za prvorangiranu hrvatsku igračicu. Kostanić je na putu do poraza imala i ispustila lijepu šansu u oba izgubljena seta; u prvom nije zadržala dva rana breaka prednosti i vodstvo od 4:1, a potom i 5:3, dok je u trećem također stigla do ranog breaka, no nije izdržala nakon vodstva od 3:1.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Harkleroad je u završnici prvo zaredala s četiri uzastopna gema i okrenula na 5:3, da bi potom izdržala manji Jelenin nalet i povratak do 5:5, zaključivši ovu priču breakom u posljednjem gemu meča. Šteta, jer je ogled s 21-godišnjom Amerikankom izgledao kao dosta dobar ždrijeb za prvo kolo, no Kostanić očito još nije potpuno spremna i na maksimumu nakon stanke zbog ozljede...

Mario Ančić pobrinuo se za bolje vijesti na kraju dana. Drugi hrvatski reket i 12. nositelj je sa 6:3, 4:6, 7:6(3) i 6:1 bio bolji od australskog wild-carda Healeyja, 195. na svijetu, koji je pružio puno jači otpor nego se očekivalo.

U prva dva seta presudio je po jedan break, u prvom u Marijevu, a u drugom u Australčevu korist. Treći je bio ključan za završni ishod. Healey se od početka do kraja držao jako dobro, a prvenstveno će pamtiti dvije neiskorištene nevezane set-lopte na Ančićevom servisu u desetom gemu. Nakon što je to propustio, Australac je ubrzo pao sa samo tri osvojena poena u tie-breaku, a četvrti set bio je samo formalnost, s dva Marijeva breaka i tek jednim izgubljenim gemom.

Ančićev sljedeći izazov trebao bi biti puno jači i opasniji od današnjeg. Čeka ga Čileanac Paul Capdeville (125.), koji je na startu sa 6:3, 6:1, 4:6 i 7:6(7) nadjačao Grega Rusedskog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!