Tenis

Ljubo i Nadal spremni za borbu

Ivor Krapac • četvrtak, 08.06.2006.

Ivan Ljubičić sutra će pokušati produžiti najuspješniji Grand Slam turnir karijere i u dvoboju s Rafaelom Nadalom proći u finale Roland Garrosa. Ljubo će se s braniteljem naslova sresti u drugom meču iza 13 sati na terenu Philippea Chatriera, nakon polufinalnog ogleda Rogera Federera i Davida Nalbandiana...

Ivan će probati zaustaviti 58 pobjeda dugi Nadalov niz na zemljanim turnirima, koji traje od travnja prošle godine i poraza od Igora Andrejeva u četvrtfinalu Valencije. 20-godišnji Španjolac je u toj rekordnoj seriji pobijedio niz vrhunskih tenisača, između ostalog i čak triput Rogera Federera, prvog na svijetu. Sutra će biti prvi put da njegov sjajan zemljani niz testira i pokušava prekinuti neki hrvatski tenisač.

Ljubo i Nadal dosad su se susreli triput, sva tri puta prošle godine na tvrdoj podlozi. Ivan je slavio sa 6:2, 6:7(3), 6:3 u četvrtfinalu Dohe, a Španjolac uzvratio sa 6:4, 6:7(5) i 6:3 u osmini finala Masters Series turnira u Miamiju. Ta dva meča bila su na otvorenom, a onaj najpamtljiviji, u finalu Masters Series turnira u Madridu, dogodio se u dvorani. Ivan je uz sjajnu igru poveo s 2-0 u setovima, da bi Španjolac u nastavku poduprijet glasnim navijačima došao do preokreta i slavio s 3:6, 2:6, 6:3, 6:4 i 7:6(3).

Vezane vijesti

U očekivanju sutrašnjeg velikog meča, danas su nam dobre vijesti stigle iz juniorskog turnira parova. Nikola Mektić i Vedran Šiljegović su u četvrtfinalu sa 6:0 i 6:4 iznenadili četvrtopostavljeni grčko-brazilski dvojac Paris Gemouchdis/Nicolas Santos, čime su se u polufinalu pridružili drugim nositeljima Luki Beliću i Antoniju Veiću, koji su slavili dan ranije.

Mektić i Šiljegović u polufinalu idu na Argentinca Emiliana Massu i Japanca Keija Nishikorija, dok će se Belić i Veić susresti s ruskim parom Artur Černov/Valerij Rudnev.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!