SP 2006.

Zidane spreman za još dvije

Ivor Krapac • nedjelja, 02.07.2006.

Predvođeni sjajnim Zinedineom Zidaneom, koji je pred kraj karijere podsjetio na najbolje dane, francuski reprezentativci proslavili su pomalo neočekivanu pobjedu nad Brazilom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Nakon što su izbacili branitelje naslova, Zizou i suigrači najavili su da tu ne misle stati...

Zidane je bio u središtu pozornosti nakon pobjede. "Odigrali smo odličnu utakmicu", rekao je pred novinarima: "Fizički smo izdržali do kraja i bili smo dobro organizirani, mislim da smo zaslužili ovu pobjedu. Sretni smo što smo u polufinalu, a sada želimo i više, prolaz u finale."

Na pitanje koliko mu je snage i inspiracije još ostalo, francuska 'desetka' poslala je zabrinjavajuću poruku suparnicima: "Za još dvije utakmice."

Thierry Henry iskoristio je Zidaneovo nabacivanje iz slobodnog udarca i postigao odlučujući pogodak: "Prije svega, želio bih reći da smo igrali jako dobro i da nismo ukrali ovu pobjedu. Išli smo do kraja i nijednom nismo spustili glave; rekao sam nedavno pred novinarima da nismo došli sanjati, ali da to čini naš san. Stigli smo na ovo SP puni želje da pokažemo kako još nismo rekli zadnju."

Izbornik Raymond Domenech dobio je priliku za večer slavlja nakon što su ga u domovini često kritizirali, pa i početkom ovog SP-a, kada Francuzima nije išlo glatko: "Ovo je fantastično, ne nalazim prave riječi... U ovoj utakmici sam udarao sam svaku loptu i ulazio u svaki start sa svojim igračima. Sreća je zbilja velika, uživat ćemo dok možemo."

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U brazilskom taboru sve je bilo dijametralno suprotno, kako to i inače biva kad se Brazilci oproste od Svjetskog prvenstva tako rano. Priznaju se samo naslovi, ni drugo mjesto nije dovoljno dobro...

"Zahvalio bih igračima, a krivnju za ovaj poraz uzimam na sebe", rekao je izbornik Carlos Alberto Parreira: "Nisam obavio svoj posao, a posao je bio dovesti momčad do finala. Čim reprezentacija izgubi, u Brazilu je običaj da je izbornik kriv, vjerujem da se taj scenarij ponavlja."

"Uopće nismo bili spremni za ovaj trenutak, ovo je vrlo težak trenutak za sve nas", dodao je razočarani Parreira.

Roberto Carlos prvo je odao priznanje suparnicima: "Pobijedila nas je vrlo dobra momčad koja je odigrala bez greške", a potom i istaknuo razočaranje što će polufinale proći bez ijedne južnoameričke reprezentacije: "Trebala je biti barem jedna, ovo je velika šteta za svjetski nogomet."

Šteta ili ne, teren je pokazao da su europske momčadi u Njemačkoj bile bolje. U polufinalu će se susresti Nijemci i Talijani, odnosno Portugalci i Francuzi, naslov se vraća na Stari kontinent...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Ostali
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!