Ostali sportovi

Perić i Steinocher uvjerljivo osvojili Medulin

Sportnet • nedjelja, 02.07.2006.

Pobjednici muškog dijela natjecanja Vip Toura u Medulinu su Krešimir Perić i Tomislav Steinocher. Oni su u finalnom susretu spektakularnom igrom pred prepunim tribinama svladali najbolju slovensku kombinaciju Satler/Flajs s 2:1 u setovima...

Ženski turnir osvojile su Slovenke Tjaša Dimec i Katarina Juhart pobijedivši najbolju hrvatsku kombinaciju Andreu Jurčić i Mirelu Delić (2:1). "Slovenke su zaslužile pobjedu", kratko je komentirala Andrea Jurčić.

"Jako sam sretan što smo pobijedili. Stein i ja smo se dosta pripremali ove sezone, dobro smo odigrali Vip Open i nadam se da ćemo postati novi prvaci Hrvatske", izjavio je Krešimir Perić nakon trijumfa u Medulinu.

Uspješnom premijernom organizacijom Vip toura u Medulinu započelo je ovogodišnje PH u odbojci na pijesku. Turnir su obilježila brojna iznenađenja, ozljede te sjajna igra slovenskih igračica i igrača.

Slika 1 od 2.

Tako u muškim polufinalima nije bilo mjesta za Trimčevskog i Sorića, niti Splićane Ivkovića i Križanovića. Prvi su ispali još jučer od Slovenaca, Perka i Ropa, dok su Ivković i Križanović ispali od Perića i Steinochera u repasažu četvrtfinala.

Taj meč, nažalost, nije završen jer su aktualni prvaci Hrvatske, u trećem setu pri rezultatu 7:2 za Zagrepčane, otišli s terena, nakon što je sudac Dilberović pokazao crveni karton (op.a. kazneni bod) Peri Križanoviću zbog trganja dresa.

"Činjenica je da Pero nije smio reagirati kako je reagirao. Pravila jesu takva da tko pokida majicu dobiva crveni karton, no Pero je to napravio sasvim slučajno. Žao mi je što je ovako završilo, ovo je trebala biti naša posljednje sezona na Vip Touru, a počela je katastrofalno", rekao je Toni Ivković.

Najveće iznenađenje prvog dana, Boris Osmokrović i Mate Lejo, nisu izdržali do kraja. Prvo su ih u polufinalu nadigrali Perić i Steinocher, zatim su izgubili susret za 3. mjesto od Slovenaca Metevža Berka i Saša Ropa 2:0 u setovima. Zanimljivo je da su osvajači trećeg mjesta do ovog uspjeha stigli kroz kvalifikacije, tako odigravši najveći broj mečeva.

Kod žena treće mjesto osvojile su sestre Fabjan, nakon predaje Jakob/Velišček zbog ozljede koljena Karmen Jakob.

Slika 2 od 3.

Vip Tour, osim atraktivnog sportskog natjecanja, nudi i dobru zabavu za sve generacije, kroz brojne dodatne sadržaje. Tako su se igrači jučer dobro zabavili na Players partyju u Summer clubu Dali uz odličan živi nastup veseljaka iz grupe Gustafi.

Jučer i danas su odigrani revijalni susreti tima estrade i medija protiv gledatelja. Uz sveprisutnog Turkija, jučer je glavna zvijezda revijalnog meča bio Alen Vitasović, dok je svoje odbojkaško umijeće danas pokazao Erik Malnar, pjevač grupe Belfast food.

Vip Tour se nastavlja već sljedeći vikend na otoku Rabu u Loparu. Na Rajskoj plaži od 7. do 9. srpnja slijede nova odbojkaška uzbuđenja. Nakon Raba Vip Tour se seli u Pag na juniorsko PH (27. - 29.7.), Novalju (28. - 30.7.), a završava Mastersom u Hvaru (11. - 13.8.) spektakularnim noćnim turnirom.

Rezultati:

Finale (M):
Perić/Steinocher - Satler/Flajs - 21:18; 15:21; 15:10

Meč za treće mjesto (M):
Lejo/Osmokrović - Berk/Rop - 19:21; 17:21

Polufinala (M):
Lejo/Osmokrović - Perić/Steinocher - 18:21; 19:21
Satler/Flajs - Berk/Rop - 21:11; 21:12

Rezultati drugog dana (M):
Satler/Flajs - Perić/Steinocher - 21:19; 18:21; 15:12
Lejo/Osmokrović - Hanžić/Blauhorn - 21:10; 21:17
Perić/Steinocher - Ivković/Križanović - 21:15; 16:21; 7:2 - prekid
Berk/Rop - Hanžić/Blauhorn - 21:12; 23:21

Finale (Ž):
Dimec/Juhart - Jurčić/Delić - 19:21; 21:12; 15:12

Meč za treće mjesto (Ž):
Fabjan/Fabjan - Jakob/Velišček - 21:12; 12:14 - predaja

Polufinala (Ž):
Dimec/Juhart - Jakob/Velišček - 21:13; 21:12
Fabjan/Fabjan - Jurčić/Delić - 21:14; 17:21; 11:15.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!