SP 2006.

Materazzi pod paljbom

Ivor Krapac, HINA • ponedjeljak, 10.07.2006.

Premda Zinedine Zidane za sada šuti o incidentu koji se dogodio u 110. minuti finalne utakmice Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, kada je glavom udario Marca Materazzija, otkriveno je što je talijanski branič dobacio kapetanu Tricolora...

"Materazzi je Zidaneu kazao da je "smrdljivi terorist", nakon čega je Zizou izgubio živce i udario suparničkog igrača.

"Sigurni smo u ovaj podatak, dobili smo ga iz vrlo povjerljivog nogometnog izvora, koji za sada želi ostati anoniman", otkrila je antirasistička udruga "SOS Rasizam" sa sjedištem u Parizu.

Udruga je zatražila hitnu istragu Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i oštro kažnjavanje talijanskog igrača ukoliko se ovaj podatak pokaže istinitim. Inače, Zidane je sin alžirskoga doseljenika.

Nakon što je Materazzi doznao za što ga optužuju, odmah je opovrgnuo da je vrijeđao Zidanea: "To je apsolutno netočno. Nisam ga nazvao teroristom, čak ni ne znam što ta riječ znači."

Zidane se još nije oglasio sa svojim pojašnjenjem jučerašnjeg isključenja, a jedinu reakciju dao je njegov menadžer Alain Migliaccio: "Objasnio mi je da mu je Materazzi rekao nešto vrlo ozbiljno, no nije želio reći što. Nije htio o tome razgovarati, no sve će izaći u javnost idućeg tjedna." Zidane se očito sprema iznijeti svoju verziju priče...

"Obično je u stanju ostati miran i prijeći preko nekih stvari, no jučer je u njemu nešto eksplodiralo", dodao je Migliaccio o Zidaneu: "Vrlo je razočaran i tužan, nije htio ovakav kraj."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Ostali
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!