SP 2006.

Zidane se ispričao, no nije otkrio tajnu

HINA • srijeda, 12.07.2006.

Nakon četiri dana šutnje, francuski nogometaš Zinedine Zidane ispričao se zbog svog nesportskog poteza u finalnom ogledu svjetskog prvenstva između Francuske i Italije, ali nije otkrio čime ga je talijanski branič Marco Materazzi uvrijedio...

"Žao mi je što sam razočarao francuske navijače, svoju djecu i prijatelje, no ne žalim zbog poteza koji sam načinio. Materazzi mi je rekao nešto jako, jako ružno i to o sestri i majci i nisam mogao prijeći preko toga", kazao je Zizou u razgovoru za francusku televizijsku postaju Canal +.

Zidane je isključen u 110. minuti produžetka pri rezultatu 1:1. Italija je potom osvojila svjetski naslov boljim izvođenjem jedanaesteraca, a za Zidanea je to bila posljednja utakmica u karijeri.

Vezane vijesti

"Pokušao sam ga ne slušati, no on je neprestano ponavljao te riječi i jednostavno sam reagirao", dodao je francuski nogometaš, koji je demantirao tvrdnje pariške antirasističke udruge da ga je Materazzi nazvao "teroristom".

Zbog svog nesmotrenog poteza Zidane bi mogao ostati bez nagrade za najboljeg igrača svjetskog prvenstva u Njemačkoj, "Zlatne lopte". Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter najavio je kako će konačna odluka biti donešena nakon okončanja istrage koju je FIFA otvorila u utorak.

"Svjestan sam što sam načinio i želim se ispričati navijačima, no ne žalim što sam ga udario jer ono što je rekao zaista nije bilo u redu", dodao je francuski nogometaš kazavši kako nije pošteno da igrači koji reagiraju na provokacije budu kažnjeni, dok se provokatori izvuku.

"Da nije bilo provokacije ne bi bilo niti reakcije. Ono što sam ja učinio nije bilo korektno, no i druga strana mora biti kažnjena zbog ponašanja", dodao je Zidane.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Ostali
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!