Rukomet

Metković ne strahuje za budućnost

Mateo Perković • subota, 18.11.2000.

Mlade nade Metkovića, 87. godište od kojega se mnogo očekuje, otputovali u Umag na Prvenstvo Hrvatske. Očekuju se odlični rezultati. Prvenstvo je bilo odgađano, ali sada je sigurno da će mladi Metkovci napraviti dobar rezultat na tom domaćem prvenstvu iako im ne manjka ni međunarodnih trofeja. Vodi ih trener Nikolić, a najveće uzdanice su srednji vanjski F.Veraja, vratar M.Šunjić, te lijevo krilo D.Džono.

Metković, ako ne bude nikakvih većih problema, ima osiguranu rukometnu budućnost za bar još 6-7 godina. Druga ekipa Metkovića koja igra u 2. HRL veoma je perspektivna i složna, te se od njih očekuje mnogo. Najtrofejniji su ipak mladići koji igraju za 86. godište koji su svome klubu donjeli niz međunarodnih i domaćih trofeja sa trenerom Z.Vučićevićem, a kasnije sa I.Nikolićem i T.Verajom. Što na to kaže trener uzrasta 86.,85.,84. Tomislav Veraja:

"Imamo veoma mladu i perspektivu momčad, talentirane mladiće, dobre uvjete i ne vidim razloga zašto ne bi imali zapažene rezultate. Nadam se da će i mladići 87. godišta donjeti prvo mjesto sa prvenstva."

Prva ekipa Metkovića maksimalno podržava mladiće koji već niz godina donose velike europske i domaće trofeje.
"Drago mi je što skoro više od 80% dječaka u Metkoviću igra rukomet i to je dobar znak za ovaj naš sport. Svijet ostaje na mladima i u njih treba ulagati. Mi smo svoje odigrali, a sada treba vidjeti šta oni znaju i umiju.", mladiće hvali trener Obrvan.

Niz trofeja koje su u klub donijeli mladići 88.-84. godišta:
Partille Cup, Prvenstvo Hrvatske (86.), Prvenstvo Hrvatske (85.), Turnir Metković 1999., Opuzen 98., Opuzen 99., viceprvaci IZOLA 98., viceprvaci Partille Cup 98., prvaci Bratislava 2000. (86.), sedmi na jakom turniru u Sekszardu, viceprvaci Cupa Hrvatske za 85. godište.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Rukomet

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!