Košarka

Zadrani u Karlovcu brane trofej

Branimir Korać • subota, 18.02.2006.

Ovog vikenda Karlovac je domaćin Final Four turnira Kupa Krešimira Ćosića. Zadar, Cibona, Zagreb i Cedevita plasirali su se u samu završnicu Kupa, a trofej u Karlovac donose Zadrani koji su uz Cibonu i najveći favoriti za pobjednika...

Zadar i Cibona započinju prvu bitku za trofej u ovoj sezoni. Dva naša vodeća kluba najveći su favoriti za osvajanje Kupa Krešimira Ćosića i svaki drugi rasplet bio bi prvorazredno iznenađenje. Uz dužno poštovanje Zagrebu i Cedeviti, Zadar i Cibona će biti previsoke prepreke za bilo koju od ove dvije momčadi.

Slika 2 od 2.
Foto: Dragan Kovač

Cibona i Cedevita u Karlovac dolaze s novim strancima. U rosteru Cibone očekuje se Panamac Christopher Warren dok će kod Cedevite u sastavu biti Amerikanac Craig Forth. Zadarsko naknadno pojačanje Andrae Patterson već se uigrao s momčadi dok Zagrebaši odlaskom Taylora dolaze jedini bez igrača preko bare.

Ždrijeb je htjeo da se u polufinalu sastanu Cibona i Zagreb te Zadar i Cedevita. Razlika između A-1 lige i naših goodyearligaša je čini se još uvijek velika. Najbolje to pokazuju lagane pobjede Zagreba u Splitu i Zadra u Dubrovniku u četvrtfinalu Kupa stoga zaključujemo kako niti Cedevita ne bi smjela biti veliki problem za Zadrane.

Cedevita je već plasmanom na Final Four puno napravila. Ulaskom novog sponzora u klub prije sezone, klub iz Botinca postavio se puno ambicioznije, doveo nekoliko pojačanja i igra značajnu ulogu u A-1 ligi. Unatoč tome još uvijek se ne čini dovoljno jakim da bi iznenadio Zadrane koji ove sezone igraju dosta promjenjivo. Ipak, dolaskom Vlade Vanjka na klupu Zadrani su dosta podigli formu i igraju vrlo dobro.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Dvoboj Cibone i Zagreba trebao bi donijeti više neizvjesnosti. Cibona je vrlo nepredvidljiva, može odigrati odlično i pregaziti Zagrebaše, ali isto tako mogu odigrati blijedo i mučiti se do posljednjih trenutaka. Uz dosta problema u slaganju igračke križaljke, "cibosi" su imali i veliku krizu rezultata koja je čini se iza njih, a prolaz u finale Kupa je imperativ. Nakon neuspjelog dovođenja Derricka Diala te promašaja s Jamisonom Brewerom, spas u Tornju vide u panamskom reprezentativcu Christopheru Warrenu. Možda već u Karlovcu ostvari svoj debi u dresu "vukova".

Zagreb je dosta promijenio sastav i odnose unutar momčadi od početka sezone. Pridružili su im se iskusni Mance, Erjavec i Zadravec, a otišao je Kenny Taylor, igrač koji je imao veliku slobodu u igri. Koliko mogu biti neugodni, "cibosi" su osjetili u goodyearligaškom dvoboju u Domu Dražena Petrovića u kojem je Cibona slavila tek u samoj završnici iako je pobjeda mogla pripasti i momčadi iz Trnskog.

Polufinalni dvoboji na rasporedu su u subotu u 16 i u 18 sati i 30 minuta dok je finale na rasporedu u nedjelju u 17 i 30. Prvi koji će odrediti finalistu bit će Cibona i Zagreb, a nakon njih na parket će Zadar i Cedevita.

Cibona i Split imali su do sada najviše uspjeha u Kupu uzevši po pet trofeja dok Zadar ima četiri. Mogu li se Zadrani poravnati na vrhu sa Splićanima i Zagrepčanima, saznat ćemo u nedjelju nešto iza 19 sati.

Premijer liga

1Zadar 20+78
2Split 20+39
3Cedevita Junior 20+32
4Kvarner 2010 11+9
5Dinamo Zagreb 11+7
6Šibenka 11+7
7Cibona 11-2
8Dubrava 11-6
9Zabok 11-28
10Vrijednosnice Osijek 02-36
11Dubrovnik 02-36
12Alkar 02-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga

1Zadar 20+78
2Split 20+39
3Cedevita Junior 20+32
4Kvarner 2010 11+9
5Dinamo Zagreb 11+7
6Šibenka 11+7
7Cibona 11-2
8Dubrava 11-6
9Zabok 11-28
10Vrijednosnice Osijek 02-36
11Dubrovnik 02-36
12Alkar 02-64

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!