Zimski sportovi

Mancuso zlatna, podvig Anne Ottosson

Branimir Korać • petak, 24.02.2006.

Amerikanka Julia Mancuso treća je Amerikanka koja je uzela zlato u veleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama. Mancuso je slavila s velikom prednošću nad Tanjom Poutiainen i Annom Ottosson...

Drugu veleslalomsku stazu postavio je Ante Kostelić i prava je šteta što Janica nije bila u mogućnosti pokazati što može na ovoj stazi. Uz nešto zahtjevniju stazu, probleme skijašicama predstavljao je gust snijeg i slaba vidljivost koji su pratili skijašice od samog starta.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Nakon prve vožnje u vodstvu je bila Amerikanka Julia Mancuso kojoj je i ova druga staza savršeno odgovarala. Srebro je otišlo u Finsku Tanji Poutiainen dok je najveće iznenađenje odličan nastup Šveđanke Anne Ottosson koja je došla s 13. na treće mjesto.

Ottosson je oduševila nastupom u drugoj vožnji, odvezavši vrlo precizno i agresivno bez obzira na teške uvjete na stazi. Već kada je ušla u cilj postalo je jasno kako bi se mogla uključiti u borbu za odličja. Skijašice koje su nastupile iza nje, sve do trećeplasirane nakon prve vožnje Tanje Poutiainen, ostajale su daleko iza Ottosson.

Nakon prve vožnje druga je bila Anja Pärson, ali olimpijska pobjednica u slalomu nije dobro odvezla drugu vožnju i na kraju je ostala bez medalje. Morala se zadovoljiti za nju tek šestim mjestom.

Nika Fleiss bolje je odradila drugu nego prvu vožnju i doskijala s 26. na 19. mjesto. Za pobjednicom je zaostala četiri sekunde i 24 stotinke. Ana Jelušić i Matea Ferk nisu uspjele završiti drugu vožnju.

Veleslalom skijašica

1. Julia Mancuso (SAD) 2:09.19
2. Tanja Poutiainen (Finska) +0.67
3. Anna Ottosson (Švedska) +1.14
4. Nicole Hosp (Austrija) +1.47
5. Genevieve Simard (Kanada) +1.54
6. Anja Paerson (Švedska) +1.77
7. Kathrin Zettel (Austrija) +2.16
8. Nadia Fanchini (Italija) +2.27
9. Ana Drev (Slovenija) +2.48
10. Maria Pietilae (Švedska) +2.50
11. Brigitte Acton (Kanada) +2.52
12. Tina Maze (Slovenija) +2.64
13. Maria J. Rienda (Španjolska) +2.94
14. Karen Putzer (Italija) +3.28
15. Martina Ertl (Njemačka) +3.35
...
19. Nika Fleiss (HRVATSKA) +4.24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!