Zimski sportovi

Ivici trinaestica nosi sreću

Branimir Korać • subota, 25.02.2006.

Pretposljednjeg dana Zimskih olimpijskih igara s velikim zanimanjem pratit ćemo nastup Ivice Kostelića u slalomu. Ivica potpuno neopterećen nakon srebra u kombinaciji, sanja i drugu olimpijsku medalju. U subotu će nastupiti još sedam naših olimpijaca...

Muški slalom zadnja je utrka alpinaca na ovim Zimskim olimpijskim igrama. Hrvatska ima velikog aduta u Ivici Kosteliću koji je slalomskim nastupom u kombinaciji najavio kako bi mogao iznenaditi u slalomu. Bit će vrlo teško, Ivica iza sebe nema sezonu za pamćenje, ali je svakako u krugu onih koji mogu do medalje.

Prvi favorit za zlato je Ted Ligety. Amerikanac skija poput "tempirane bombe", sposoban je ostaviti ostatak društva za više od sekunde, ali isto tako zbog riskantnog načina skijanja može i završiti onako kako najčešće završava njegov sunarodnjak Bode Miller, van staze.Talijani se neće složiti s konstatacijom da je Ligety u ovom trenutku najbliži zlatu već će tamo pogurati Giorgia Roccu. No to nije onaj Rocca s početka sezone kada je nanizao pet pobjeda. Giorgio se dosta muči u posljednje vrijeme, a bit će zanimljivo vidjeti i kako će se nositi s pritiskom. Osim dosad nabrojanih ne treba zaboraviti niti Benjamina Raicha, Rainera Schönfeldera, Kallea Palandera, a ako baš hoćete niti Millera. Slalom je čudna disciplina i nije isključeno da netko iz drugog plana eksplodira.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Start prve vožnje na rasporedu je u 15 sati, a druge u 18 i 30. Ivica Kostelić nastupit će sa startnim brojem 13, a na stazi će se naći još trojica naših skijaša. Dalibor Šamšal nastupit će 61., Natko Zrnčić-Dim 63., a Danko Marinelli 72.

Biatlonci će na stazu izaći u deset sati na u utrci na 15 kilometara. U grupnom startu naći će se 30 prijavljenih biatlonaca. Ole Einar Björndalen ne namjerava ZOI završiti bez ijedne zlatne medalje i ovo mu je posljednja prilika da uhvati zlato. Tako lako neće se predati niti Francuz Raphael Poiree, a niti Björndalenov sunarodnjak Frode Andresen. Svakako ne treba zaboraviti niti Halvarda Hanevolda ni Svena Fischera, a niti iznenađenje Igara Michaela Greisa.

U grupnom startu medalje će tražiti i biatlonke. One će trčati dionicu od 12.5 kilometara, a također nastupa 30 najboljih biatlonki. Prva favoritkinja za zlato je Njemica Martina Glagow, a njoj uz bok treba staviti i sunarodnjakinje Andreu Henkel, Uschi Disl i Kati Wilhelm. Njemačka četvorka najviše će strahovati od Ruskinje Išmuratove i Francuskinje Bailly

U 17 sati i 30 minuta 25 bob posada izaći će na stazu u Cesani i tražiti što bolju poziciju uoči posljednje četvrte vožnje. Naša posada je trenutno 22., a najvjerojatnije će tamo i ostati. Šanse za ulazak među 20 i plasman u finalnu četvrtu vožnju su minimalne. U vodstvu se nalazi njemačka četvorka koja je i uoči ZOI slovila za glavne favorite. Njemačka u dosadašnja dva natjecanja u Torinu ima dva zlata, a u četverosjedu može doći do hat-tricka.

Rusi i Česi odigrat će dvoboj za treće mjesto na hokejskom turniru. Visoki porazi u polufinalu sigurno su ostavili traga na obje momčadi i onaj koji se brže oporavi uzet će broncu., Prema dosad viđenom, medalji su bliži Rusi. Susret za treće mjesto na rasporedu je u 20 sati i 35 minuta.

Nastavljaju je natjecanja u brzom klizanju i shorttracku, a ukupno će biti podijeljena četiri kompleta medalja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!