Košarka

Sjajni Bagarić nije bio dovoljan protiv Tomasovog Reala

Branimir Korać • petak, 03.03.2006.

Dalibor Bagarić ove sezone igra odličnu košarku što pokazuje iz utakmice u utakmicu. U drugom kolu drugog kruga Eurolige odigrao je sjajno na gostovanju kod Reala, ali izostala je podrška ostalih igrača Climamija što su vrlo dobri Tomas i njegovi suigrači potpuno iskoristili...

Barcelona je stavila Unicaju u velike probleme nakon drugog kola Eurolige. Svaka gostujuća pobjeda veliki je korak prema četvrtfinalu, a Barcelona ga je napravila u Malagi slavivši 71:68. U vrlo tijesnoj utakmici u samoj završnici domaćin je bio prilično nervozan i praktički je Barceloni dao pobjedu. Na poen zaostatka Bernie Rodriguez promašuje polaganje i devet sekundi prije kraja radi nesportsku pogrešku na Navarru. Navarro promašuje prva dva bacanja, ali nakon brzog prekršaja druga dva ubacuje za 71:68. Tri sekunde ostaje Unicaji za posljednji napad, ali Herrmann promašuje tricu za produžetak.

Najbolji kod Barcelone bili su Shammond Williams s 19 poena (7/11) i pet asistencija i Juan Carlos Navarro s 18 poena (6/9). Kod Unicaje Daniel Santiago 21 poen (8/11) i pet skokova i Pepe Sanchez 17 poena (6/6) i pet skokova. Sandro Nicević za 11 minuta uhvatio je tek dva skoka uz šut 0/2.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Juan Carlos Navarro, šuter Barcelone: "Ovo je vrlo važna pobjeda za nas tim više što je ostvarena na vrućem terenu u Malagi. Nakon što sam promašio prva dva slobodna bacanja za odluku, bolje sam se koncentrirao i slijedeća dva ubacio. Ovom pobjedom blizu smo drugog kruga iako je još dosta posla pred nama".

Daniel Santiago, centar Unicaje: "Bila je to odlična utakmice dvije vrlo jake momčadi. Barcelona je odlično šutirala u odlučujućim trenucima, dali smo sve od sebe, ali nije išlo. Moramo što prije ovo zaboraviti i pokušati doći do pobjeda u narednim utakmicama".

Pred rasprodanom dvoranom Mira i prijateljstva u Ateni Olympiakos je svladao Žalgiris 78:69. Litavci su sjajno otvorili utakmicu, prvu četvrtinu dobili sa 12 poena prednosti, ali u nastavku Olympiakos sve više preuzima kontrolu situacije na parketu. U posljednjih sedam minuta briljirao je Sofoklis Shortsanitis koji ubacuje u tom razdoblju 12 poena.

Sofoklis Shortsanitis predvodio je Olympiakos s 25 poena (10/12) i pet skokova, a odličan je bio i Tyus Edney sa 16 poena (5/9), šest skokova, šest asistencija i deset izborenih prekršaja. Andrija Žižić brzo je ušao u probleme s osobnim pogreškama, a u 15 minuta ubacio je četiri poena (2/3) uz dva skoka. Kod Žalgirisa Paulius Jankunas 15 poena (4/9) i 11 skokova te Darjuš Lavrinovič 13 poena (4/8) i osam skokova.

Sofoklis Shortsanitis, centar Olympiakosa: "Napravio sam ono što se od mene očekuje. Trener je tražio od mene da iskoristim snagu i brzinu i da se postavljam ispred obrambeno odličnih centara Žalgirisa što mi je apsolutno odgovaralo. Na vrhu smo skupine, ali to ništa ne znači. Moramo ovako i dalje nastaviti".

Slika 3 od 4.
Foto: EPA

Kenny Anderson, razigravač Žalgirisa: "Prvo poluvrijeme bilo je odlično, dobro smo se držali, ali kasnije smo pali. Shortsanitis je preuzeo stvari u svoje ruke i nismo imali odgovora na to. Osjećam se odlično i ova vatrena publika podsjetila me na college košarku".

Petnaestak minuta vrhunske igre bilo je dovoljno Maccabiju da slomi Ülker. Uspavani prvak Europe loše je otvorio utakmicu što Turci koriste i vode s visokih 42:24. No, Maccabi po tko zna koji puta jednostavno prebacuje u višu brzinu i s lakoćom dostiže i prestiže protivnika.

Ovaj put čovjek odluke bio je Jamie Arnold koji je sjajno iskoristio ukazano povjerenje i Gershonu uzvratio s 20 poena (9/13) i deset skokova. Istaknuo se i Willie Solomon s 19 poena (8/13) i sedam skokova. Nikola Vujčić nije imao svoj dan. Za 24 minute upisao je tek šest poena (2/6) uz dva skoka i četiri izgubljene lopte. Kod Ülkera Ibrahim Kutluay 23 poena (6/12) i šest skokova i Marcus Haislip 14 poena (4/14) i 11 skokova. Drago Pašalić za četiri minute nije ništa napravio. Uhvatio je jedan skok i promašio jedan šut.

Jamie Arnold, krilo Maccabija: "Loše smo započeli, ali znali smo se vratiti u utakmicu. Čini se kako mi volimo dramatične utakmice. Moramo još puno i naporno raditi kako nam se ovakve stvari ne bi događale".

Vrbica Stefanov, branič Ülkera: U prvoj četvrtini igrali smo onako kako smo se dogovorili i sve je bilo u redu. Igrali smo dobro i u obrani i u napadu, a kasnije smo potpuno izgubili koncentraciju. Nismo više radili ono što je trener tražio od nas i Maccabi je zasluženo slavio".

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Briljantni Dalibor Bagarić nije mogao sam protiv Reala. Tek su "Bagara" i Watson nešto pokušavali, ali nije išlo protiv raspoloženog domaćina obzirom da su ostali igrači Climamija bili nijemi promatrači. U trećoj četvrtini Real radi 10:0 i odlazi na visoku prednost koju održava do kraja susreta i slavi 92:76.

Bagarić je susret završio s 19 poena (8/9), sedam skokova i dvije blokade što mu je jedna od najboljih predstava ove sezone, a uz njega kod Climamija valja istaknuti i Travisa Watsona koji je također ubacio 19 poena (7/8) uz pet skokova. Kod Reala najistaknutiji Igor Rakočević 22 poena (5/8) i sedam asistencija i Louis Bullock 23 poena (6/14). Vrlo dobar bio je i Marko Tomas koji je za 20 minuta ubacio 11 poena (3/4).

Marko Tomas, branič Reala: "Kada igramo kao večeras, možemo svakoga pobijediti. Odlična obrana omogućuje nam lagane poene u napadu i tada smo opasni. Vrlo smo zadovoljni s ove dvije pobjede u Euroligi, posebice što su izražene i visokom razlikom što nije nebitno. No, ostaje nam još dosta posla do četvrtfinala".

Jasmin Repeša, Climamio: "Naš glavni problem bio je manjak iskusnih igrača u obrambenom segmentu. U trenucima kada se Real odvajao imali smo velikih problema s prekršajima i na parketu su bili igrači koji nemaju toliko iskustva i agresivna Realova igra tada nam je najmanje odgovarala. Ako želimo nešto više napraviti, morat ćemo još jače raditi".

Premijer liga

1Zadar 20+78
2Split 20+39
3Cedevita Junior 20+32
4Kvarner 2010 11+9
5Dinamo Zagreb 11+7
6Šibenka 11+7
7Cibona 11-2
8Dubrava 11-6
9Zabok 11-28
10Vrijednosnice Osijek 02-36
11Dubrovnik 02-36
12Alkar 02-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga

1Zadar 20+78
2Split 20+39
3Cedevita Junior 20+32
4Kvarner 2010 11+9
5Dinamo Zagreb 11+7
6Šibenka 11+7
7Cibona 11-2
8Dubrava 11-6
9Zabok 11-28
10Vrijednosnice Osijek 02-36
11Dubrovnik 02-36
12Alkar 02-64

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!