Zimski sportovi

Tri skijašice podijelile pobjedu, Janica 14.

Branimir Korać • petak, 03.03.2006.

Nevjerojatan rasplet ženskog superveleslaloma u Hafjellu. Čak tri skijašice završile su s identičnim vremenom i podijelile pobjedu dok je četvrtoplasirana za njima zaostala tek stotinku. Pobjedu su podijelile Nadia Styger, Lindsay Kildow i Michaela Dorfmeister dok je Janica Kostelić završila kao 14....

Kolike su šanse da tri skijašice podijele pobjedu u jednoj utrci Svjetskog kupa, a četvrtoplasirana za njima zaostane jednu stotinku? Kolike su šanse da se sutra ujutro probudite pokraj Miss Venezuele? Otprilike jednake. Prvo čudo se danas dogodilo, stoga nikad ne recite nikad!

Uistinu nevjerojatan rasplet superveleslaloma u Hafjellu. Nadia Styger, Lindsay Kildow i Michaela Dorfmeister jedine će stajati na postolju i to se nagurati na najvišu stepenicu dok će one krajnje ostati prazne. Nesvakidašnji prizor. Dogodilo se to već jednom i to u Söldenu 2002. godine kada su pobjedu u veleslalomu uzele Maze, Flemmen i Hosp, ali tada je četvrtoplasirana Norvežanka Nilsen zaostala 30 stotinki.

Najviše razloga za zadovoljstvo ima Michaela Dorfmeister koja je pobjedom u Hafjellu i lošim nastupom Alexandre Meissnitzer došla i do ukupne pobjede u superveleslalomu iako do kraja sezone ima još jedna utrka za voziti.

Svakako najnesretnija je Kanađanka Kelly Vanderbeek. Nakon četvrtog mjesta na Olimpijskim igrama u ovoj istoj disciplini ponovno je završila kao četvrta i to na najružniji mogući način. Za pobjednicom je zaostala stotinku i unatoč tome nije uspjela doći do pobjedničkog postolja po prvi puta u karijeri. Osjećaj sličan onom koji su već prošli navijači Bayerna u finalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda.

Stazu koju je postavio Ante Kostelić Janica je odvezla solidno. Za vodećom trojkom je zaostala 56 stotinki što joj je donijelo 14. mjesto. S ovim zaostatkom u nekim utrkama superveleslaloma ove sezone bila bi i na postolju, ali danas nije ni u prvih deset.

Nika Fleiss završila je kao 42. sa sekundom i 96 stotinki zaostatka.

Super-G, Hafjell

1. USA Lindsey C. Kildow 1:18.65
1. AUT Michaela Dorfmeister 1:18.65
1. SUI Nadia Styger 1:18.65
4. CAN Kelly Vanderbeek +0.01
5. ITA Lucia Recchia +0.05
6. SWE Anja Pärson +0.11
6. USA Julia Mancuso +0.11
8. AUT Kathrin Zettel +0.12
9. USA Libby Ludlow +0.43
10. GER Petra Haltmayr +0.50
11. FRA Marie Marchand-Arvier +0.51
12. AUT Elisabeth Görgl +0.55
12. ITA Daniela Ceccarelli +0.55
14. CRO Janica Kostelić +0.56
15. GER Martina Ertl +0.59
16. AUT Nicole Hosp +0.70...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!