Rukomet

Zagreb - ASKI: Zagreb teško do druge pobjede

Boris Bilas • subota, 18.11.2000.

RK Zagreb-ASKI Ankara 27-26 (14-11)

2. kolo A skupine Lige prvaka
Zagreb, Ledena dvorana Doma sportova
Gledatelja: 2.500 gledatelja
Suci: Lemme i Ullrich (Njemačka)

RK Zagreb: Lavrov, Špoljarić 3, Maglajlija 1, Ivandija 4, Zrnić 3, Kljaić 5, Vori, Šprem 2, Modrušan, Udovičić, Tomljanović, Džomba 8, Kelentrić, Lazarov 1 (1)
Obrane: 9 (Lavrov 2, Kelentrić 7)
Sedmerci: 1 (1)
Isključenja: 6 minuta (Špoljarić, Maglajlija i Džomba po 2)

ASKI : Dalgakirin, Turani, Erkol 3, Eler 4, Halay 2, Hatirnaz 5 (1), Koral, Ozkoktem, Celik, Acar 2, Mulabdić, Erguder 10 (5), Pershov, Torpine, Kaynak
Obrane: 10 (Mulabdić 10)
Sedmerci: 6 (6)
Isključenja: 8 minuta (Pershov 4, Hatrinaz, Koral, i Erguder po 2)


Džombin gol iz teške pozicije (Snimio: Dražen Patarčić)

Rukometaši Zagreba, teže nego što su očekivali, stigli su do druge pobjede u ovogodišnjoj Ligi prvaka. U 2. kolu pobjedili su prvaka Turske ASKI iz Ankare rezultatom 27-26 (14-11).

Mučili su se Zagrebaši tokom cijele utakmice s prosječnom momčadi iz Ankare. U njihovoj igri bilo je previše oscilacija kako u obrani tako i u napadu. U utakmicu su bolje krenuli gosti koji su u drugoj minuti poveli 2-0, no tada kreće prva serija Zagreba koji u 11. minuti dolaze do vodstva od 7-3, ali Turci se brzo oporavljaju i serijom od 3-0 dolaze do izjednačenja u 16. minuti.


Kelentrić Mario siguran kada je bilo najpotrebnije (Snimio: Dražen Patarčić)

Do kraja poluvremena uglavnom se igralo gol za gol, a tek su nakraju poluvremena Zagrebaši na krilima sjajnog Mirze Džombe došli do prednosti od 14-11. Treba reći da su u tom djelu na vratima stajali totalno indisponirani Andrej Lavrov i Mario Kelentrić, dok je gostujuća vrata tokom cijele utakmice branio odlični Mulabdić. Za vodstvo u prvom djelu najzaslužniji su uz Džombu bili Ivandija i Kljaić, dok su u gostujućim redovima najbolje odigrali Hatirnaz i odlični Erguder koji je zabio čak deset golova.

Drugo poluvrijeme je počelo vrlo izjednačeno i Zagreb je do 40. minute bez problema održavao prednost od tri gola, no tada dolazi do još jednog pada u igri hrvatskog prvaka i Turci predvođeni Erguderom polako sustižu prednost Zagreba. Do izjednačenja je došlo u 49. minuti i bilo je jasno da je ispred nas neizvjesna završnica.

Do kraja utakmice igralo se gol za gol, Turci su posljednjem napadu imali šansu za senzaciju, ali je Acar napravio korake i Zagreb je došao do dva nova boda. Odlično je u redovima Zagreba odigrao Džomba koji je zabio osam golova, u drugom djelu probudio se i Kelentrić koji je obranio sedam udaraca gostiju. Kod Turaka su najbolji bili golman Mulabdić (devet obrana) i Erguder.

Zagreb je tako teže nego je očekivano došao do pobjede i sada može neopterećen krenuti u Celje gdje sljedećeg vikenda igraju utakmicu 3. kola s Pivovarnom Laško.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Rukomet

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!