Automoto

Izjave poslije VN Australije

Ante Kojundžić • nedjelja, 02.04.2006.

Treća pobjeda za Renault ove sezone, a druga za Fernanda Alonsa dokazuje da je francuska momčad trenutno najjača u Formuli 1. Posebno je fascinirajuća lakoća s kojom je Alonso pobjedio: ''Ovo je bila posve drugačija utrka od prve dvije ove sezone'', kazao je Španjolac i nastavio: ''U Bahreinu sam se borio sa Schumacherom tokom cijele utrke, a u Maleziji sam se borio s Buttonom za drugo mjesto. No, danas nije bilo borbi, bio sam opušten tokom većeg dijela utrke.'' Aktualni svjetski prvak je na dojmljiv način prešao Buttona poslije restarta utrke nakon prvog sigurnosnog automobila: ''Vidio sam da Jenson nije dovoljno zagrijao gume te sam ja bio puno brži, ali nisam ga prestigao sve do ciljne linije vozeći s pola gasa da bi nakon prelaska cilja stisnuo puni gas i prestigao ga'', opisao je Alonso.

Kimi Räikkönen osvojio je drugo mjesto, ali nije se uspio boriti za pobjedu jer se suočio s nekim problemima tokom utrke: ''Kad sam prestigao Buttona naglo sam zakočio s prednjom desnom gumom i obrusio je što je uzrokovalo vibracije. Uslijed tih vibracija pukao je dio na mom prednjem krilcu te sam ga morao promijeniti u boksu'', objasnio je Finac. Kimiju su dodatno otežala situaciju i dva zaostala vozača Midlanda poslije povlačenja sigurnosnog automobila po četvrti put. Ipak, Kimi je dao sve od sebe i u zadnjem krugu odvezao najbrži krug utrke, ali Alonso je bio predaleko za bilo kakav ozbiljniji napad.

Vezane vijesti

Treće mjesto pripalo je Ralfu Schumacheru u Toyoti nakon očajnog starta u sezonu. Od japanske momčadi se prije sezone očekivalo mnogo, no oni su totalno podbacili na prve dvije utrke da bi se sad domogli podija zahvaljujući mlađem Schumacheru: ''Vrlo smo zadovoljni s onim što smo danas postigni ovdje u Australiji'', rekao je Ralf, ali i priznao: ''Još smo uvijek daleko od najboljih momčadi stoga nas očekuje dosta posla.''

Tragičar utrke je Jenson Button u Hondi: ''Razočaravajući završetak vikenda'', kazao je. ''Poslije svakog restarta utrke izgubio bih toliko pozicija zbog hladnih guma koje se nisu grijale dovoljno brzo. Kad gume imaju radnu temperaturu bolid je vrlo konkurentan, ali kad su gume hladne imamo ogromnih problema s držanjem'', otkrio je Button.

Neslavan vikend i za sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera koji je odustao zbog izlijetanja u ogradu: ''Pritiskao sam maksimalno da dostignem i prestignem Buttona koji je vjerojatno imao nekih problema i nije bio osobito brz. Odjednom mi je bolid otklizao preko nosa u posljednjem zavoju i našao sam se u travi'', objašnjava Schumacher koji je nakon toga udario u ogradu i to je bio kraj njegovog nastupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!