Tenis

Bez iznenađenja u Pattayi

Deni Kirinčić • petak, 10.02.2006.

Četvrtfinalni dan na WTA turniru u Pattayi protekao je bez iznenađenja s obzirom da su favoritkinje opravdale svoj status. Među njima je i naša Jelena Kostanić koja je ponovno imala težak meč...

Protivnica našoj Jeleni bila je mlada Finkinja Emma Laine koja je prvi put igrala četvrtfinale nekog WTA turnira. Kao i protiv Camerin, Kostanić je igrala toplo – hladno.

Prvi set glatko sa 6:0 za Kostanić, dok je u drugom opet pala u igri, te je Finkinja poravnala sa 6:4. U trećem setu, Kostanić je ponovno podigla razinu igre i odlazi u polufinale sa 6:4 u trećem setu.

Vezane vijesti

Protivnica će joj biti Španjolka Nuria Llagostera Vives koja je bila bolja od Cataline Castano u veoma zanimljivom meču punom obrata. Naime, Castano je kontrolirala meč dobivši prvih devet gemova od deset. Pri rezultatu 6:1, 3:0 Llagostera se budi i uzima četiri gema u nizu, te u završnicu seta dobiva sa 6:4.

U trećem setu Castano ponovno dolazi do prednosti 3:1, ali Llagostera se ni tada ne predaje i uzima pet gemova u nizu za konačnih 1:6, 6:4, 6:3. Kostanić i Llagostera susrele su se dva puta, a Jelena je dobila oba susreta. Zadnji je bio prije nekoliko tjedana u Hobartu gdje je Jelena dobila sa 6:3, 5:7, 6:4.

Austrijanka Sybille Bammer iskoristila je jučerašnju predaju Paole Suarez i danas glatko sa 6:4, 6:3 slavila protiv Melinde Czink te se plasirala u polufinale gdje ju čeka četvrta nositeljica turnira Shahar Peer koji je i glavni favorit za naslov. Izraelka je danas sa 6:3, 6:1 svladala Lourdes Dominguez Lino.

WTA Pattaya, 10.2.2006., četvrtfinale, :Sybille Bammer (AUT) – Melinda Czink (HUN) 6:4, 6:3, Nuria Llagostera Vives (ESP, 5) – Catalina Castano (COL, 3) 1:6, 6:4, 6:3, Shahar Peer (ISR, 4) – Lourdes Dominguez Lino (ESP) 6:3, 6:1, Jelena Kostanić (CRO) – Emma Laine (FIN) 6:0, 4:6, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!