Zimski sportovi

Cohen u vodstvu, Hegel trenutno 17.

Vedran Stilin • utorak, 21.02.2006.

Naša najbolja klizačica Idora Hegel osvojila je 17. mjesto nakon kratkog programa umjetničkog klizanja dok vodeću poziciju prije slobodnog dijela drži Amerikanka Sasha Cohen

Najveća favoritkinja prije početka natjecanja svakako je bila Irina Sluckaja koja je na Olimpijske igre stigla po jedinu zlatnu medalju koja nedostaje u njenoj iznimno bogatoj karijeri. Prije četiri godine u Salt Lake Cityju okitila se srebrom, a danas 27-godišnja Ruskinja želi prvo zlato za svoju zemlju. Zaista čudno zvuči da jedna klizačka velesila poput Rusije nema najsjajniju olimpijsku medalju u ženskom programu dok ih na Europskim prvenstvima samo Sluckaja ima sedam.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U drugoj skupini prva je krenula naša Idora Hegel koja je dobro i ritmično klizala, ali je pri jednom doskoku pokazala malu nesigurnost što sucima nije promaklo pa su joj dali nešto niže ocijene od očekivanih. Međutim, nakon dosta poteškoća s ozljedom ova 22-godišnja Zagrepčanka mora biti zadovoljna svojim nastupom jer se plasirala u finale slobodnog programa kao 17. klizačica. Podsjetimo, od 30 klizačica jedna nije nastupila dok su pet s najlošijom ocjenom izgubile pravo nastupa u slobodnom dijelu natjecanja.

Sluckaja je očekivano dobro izvela svoj nastup, ali je neočekivano prvi dio puta ka medalji okončala na drugoj poziciji. Sasha Cohen je razlog da je to tako. Ova mlada 21-godišnja Amerikanka svojim fantastičnim nastupom nije ostavila ravnodušnu publiku, a isto tako niti suce koji su je nagradili odličnim ocjenama čime je za malih 0,03 boda preuzela vrh poretka od Ruskinje. Treće mjesto drži Japanka Shizuka Arakawa i jedina je koja se još može uključiti u borbu za osvajanje zlatnog odličja. Konačan rasplet ovog zanimljivog natjecanja vidjet ćemo nakon slobodnog programa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!