Rukomet

Eksplozija Džombe, Vori i Dominiković bolji od Valčića

Vedran Stilin • četvrtak, 23.02.2006.

U 18. kolu ASOBAL lige favoriti su po već starom običaju ubilježili pobjede. Najviše poteškoće za osvajanje nova dva boda imao je Ciudad Real međutim uz raspoloženog Mirzu Džombu jednostavno nisu mogli izgubiti…

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Ciudad Real se dugo mučio na gostovanju kod Alcobendasa te je čak prvi dio završio s jednim pogotkom minusa (15:14). Ipak u nastavku pokazuju svoju kvalitetu i na krilima Džombe pobjeđuju 31:28. Desno krilo hrvatske reprezentacije čak je devet puta pogodilo mrežu Šarića, od čega je jednom bio točan sa sedam metara. Uz Džombu svoj veliki doprinos pobjedi dao je i najbolji španjolski igrač Entrerríos sa sedam postignutih golova. Drugi naš predstavnik Petar Metličić nije nastupio.

Dvoboj Barcelone s Torreviejom zapravo je bilo zagrijavanje katalonskog kluba za subotnji ogled u Ligi prvaka s velikim rivalom Portland San Antonijom. U sinoćnjoj utakmici Barcelona od početnih 3:0 povećava razliku te do poluvremena vodi 14:8, da bi konačan rezultat glasio 31:19. Igor Vori se dva puta upisao među strijelce dok je i Davor Dominiković zabio jednoga. Najbolji u pobjedničkim redovima bio je Škrbić sa sedam svojih pogodaka. Tonči Valčić jedini je u poraženom sastavu pokušavao promijeniti sliku na terenu, ali niti njegovih sedam golova nisu bila dostatna da se pobijedi daleko moćniji suparnik.

Slika 2 od 3.

Nakon velike neizvjesnosti u prošlom kolu Portland je u ovom odigrao odlično protiv 12. momčadi prvenstva Teke Cantabrije. Gosti su se držali do rezultata 7:7 kada počinje pad u njihovoj igri te završava tek pri konačnom rezultatu 33:20. Ruesga i Rocas zabili su po pet pogodaka, dok je u poraženoj momčadi najbolji bio Gautschi s osam golova. Ivano Balić zbog ozljede aduktora noge još uvijek nije spreman da zaigra za svoj klub iz Pamplone. Ipak, prognoze su optimistične pa bismo u subotu trebali gledati oporavljenog Balića u Ligi prvaka protiv Barcelone.

Na ljestvici i dalje vodi Barcelona s 34 boda. Drugoplasirani Portland ima bod manje dok je treći Ciudad na 30 osvojenih bodova.

18. kolo Lige ASOBAL: Portland - Teka Cantabria 33:20, Barcelona - Torrevieja 31:19, Bidasoa Irún - Keymare Almería 31:31, Alcobendas - Ciudad Real 28:31, Algeciras - Valladolid 24:31, CAI Aragón - Granollers 30:30.

Još igraju: Ademar - Cangas, Altea - Arrate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!