Rukomet

Balićevi bolji od Valčićevih, Metličićevi od Losertovih

Vedran Stilin • nedjelja, 12.03.2006.

U 20. kolu Asobal lige tri najljuća suparnika Barcelona, Portland i Ciudad ubilježili su domaće pobjede čime je razmak na prvenstvenoj ljestvici ostao isti…

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

CAI Aragón stigao je u katalonsku prijestolnicu sa željom da pruži dobar otpor Barceloni kako bi se kući mogli vratiti uzdignute glave bez natrpane mreže jer je i prije početka ovog susreta bilo jasno tko će uzeti dva boda. Osmoplasirana momčad prvenstva odlično se držala s europskim prvakom te je utakmicu okončala samo s minusom od četiri pogotka razlike (28:24).

Nagy je predvodio domaću momčad sa sedam postignutih golova, a naš dvojac je ukupno upisao dva pogotka i to oba je zabio Vori dok se Dominiković nije upisao među strijelce.

Pamplona je vidjela još neizvjesniji dvoboj njihovih miljenika i Torrevieje u kojemu su se gosti odlično držali da bi pali tek u drugom dijelu kada Portland San Antonio pravi odlučujuću razliku za konačnih 28:24. Rocas i Ortigosa zabili su po pet pogodaka, a Ivano Balić upisao je dva. Na drugoj strani najbolji pojedinac bio je Mrvaljević s pet golova dok je Tonči Valčić zabio samo jedan manje.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Trećeplasirani Ciudad Real također je igrao na domaćem parketu, a prema pogledu na prvenstvenu ljestvicu oni su trebali imati najmanje poteškoća. Ipak, pretposljednji Frigoríficos del Morrazo Cangas nije došao uzdignutih ruku te su na kraju poraženi sa zadovoljavajućih 30:25. Stefansson je uknjižio svojih sedam golova, a naš desni vanjski Petar Metličić zabio je tri svom reprezentativnom kolegi na drugoj strani, Losertu. Mirza Džomba nije nastupio zbog gripe.

Na ljestvici i dalje vodi Barcelona s 38 bodova, drugoplasirani Portland ima samo bod manje. Ciudad Real trenutno drži treće mjesto s 34 boda te četvrtoplasiranom Ademaru bježi velikih osam bodova koji je u ovom kolu poražen kod kuće od Valladolida.

Asobal liga, 20. kolo: Portland - Torrevieja 28:24, Barcelona - CAI Aragón 28:24, Ademar - Valladolid 36:40, Ciudad Real - Cangas 30:25, Altea - Granollores 34:28, Alcobendas - Keymare Almería 21:26, Algeciras - Teka Cantabria 34:25.

Još igraju: Bidasoa Irún - Arrate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!