Rukomet

Teška i slatka pobjeda za europsko polufinale

www.koprivnica.net • nedjelja, 19.03.2006.

Možda i teže nego što se očekivalo nakon prve utakmice, Podravka Vegeta eliminirala je Cornexi Alcou i prošla u polufinale Kupa EHF. Mađarice su se tako u Koprivnici oprostile od lanjskog osvajanja tog kupa koji je u Europi po rejtingu odmah iza Lige prvakinja...

Uzvrat četvrtfinala Kupa EHF

PODRAVKA VEGETA - CORNEXI ALCOA 26:24 (12:12)
(PRVA UTAKMICA U MAĐARSKOJ 26:24 ZA PODRAVKU)

KOPRIVNICA - Sportska dvorana. Gledatelja oko 800. Suci: Borisov i Tarasikov (obojica iz Rusije). Nadzornik EHF-a: Doukas (Grčka).

PODRAVKA VEGETA: Stančin (13+2), Galkina, Vresk 4, Kožnjak, Golubić 1, Palčić 2(2), Hodak 1 Zebić, Gaće, Franić 2, Šerić 1, Pasičnik 5, Naukovič 9, Tatari 1. Trener: Josip Šojat.

CORNEXI ALCOA: Sugar (11+4), Fekete, S. Tapai 6(3), Kordyuk 4, Virag, Trishchuk, Tilinger 2, Kenyeres 2, Szabo 2, Ori, A. Tapai, Padar 7, Vijunaite, Balogh 1. Trener: Edina Szabo 3.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 8(2), Cornexi Alcoa 5(3)

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 14 min. (Tatari 2+2, Palčić, Golubić, Vresk, Pasičnik, Šerić), Cornexi Alcoa 10 min. (Kenyeres, Balogh, Kordyuk, Padar, S. Tapai).

CRVENI KARTON: Balogh (13-grubi prekršaj).

IGRAČICA UTAKMICE: Kristina Franić (Podravka Vegeta).

Koprivničke su rukometašice u dramatičnih 60 minuta pred svojom publikom potvrdile da su bolje od Mađarica i imat će priliku i ove godine boriti se za europsko finale. Suparnika će doznati u utorak.

Podravka solidno ulazi u utakmicu, ponajviše zahvalujući dobrim obranama Barbare Stančin i golovima Ljerke Vresk. Za 17 minuta igre na semaforu je bilo 8:5, i publika je očekivala da će domaće susret usmjeriti u mirnije vode. Međutim, pojavili su se problemi, pala je razina igre u obrani i to gošće koriste, pa potkraj prvog dijela u dva navrata dolaze i u vodstvo.

Izgledalo je nevjerojatno u drugom dijelu, ali bilo je istinito. Podravkašice su nakon dva promašena sedmerca u prvom poluvremenu zaredale s čak četiri promašena sedmerca i u nastavku, a Cornexi je poveo sa 12:15. Preokret je došao zahvaljujući Božici Palčić i Kristini Franić. Iskusna Palčić je preuzela odgovornost i realizirala dva sedmerca zaredom, dok je mlada Kika odigrala odličnih 20 minuta u obrani i napadu, upisala dva pogotka i četiri asistencije za novo vodstvo domaćih. Doprinos je dala i Naukovič sjajnom partijom u nastavku.

Velika borbenost i silan trud kojeg su koprivničke rukometašice uložile naposlijetku im se i isplatio. Mađarice se mogu žaliti na suđenje, crveni karton za Balogh doista je bio prestrog, ali u prvoj utakmici Podravka je sigurno više oštećena no što je to Cornexi bio u Koprivnici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!