Rukomet

SiCG nije pustila Hrvatskoj

Vedran Stilin • utorak, 21.03.2006.

Iako je prošlo već dosta vremena od pobjede hrvatskih rukometaša nad susjednom SiCG na Europskom prvenstvu u rukometu, tek jučer je razriješena misterija oko "namještanja" rezultata tog dvoboja…

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

U posljednjem susretu Skupine II Hrvatska je bila u igri za polufinale dok je našim susjedima taj dvoboj značio samo spašavanja časti. Olimpijski i bivši svjetski prvaci su ga odigrali na očekivanoj razini te u konačnici slavili 35:30, ali su "zli duhovi" imali nešto napisati i o trećem poluvremenu kojega su samo oni gledali.

Naime, po završetku dvoboja mediji iz susjedne nam države sasuli su drvlje i kamenje po izborniku Vujoviću optužujući ga da se već prije početka susreta znalo koja će momčad odnijeti pobjedu. "Činjenica" kojom su potkrijepili taj napad je staro prijateljstvo sa Zoranom Gobcem što je srpskim medijima bilo i više nego dovoljno da se proba osvijetliti još jedan u nizu poraza njihovih rukometaša na tom Europskom prvenstvu. Pitanje je, a što su onda bili susreti sa Islandom, Danskom i Rusijom u kojima su Vujovićevi izabranici također poraženi? Zašto nad te dvoboje nije stavljen upitnik? Naravno - zato jer to nije Hrvatska.

Kada se već vidjelo da je cijela stvar izmakla kontroli jer su i neki igrači spominjali kako je riječ o "kupljenoj " utakmici, Europska rukometna federacija (EHF) odlučila je provesti istragu o svim zbivanjima koji su se događali prije i nakon utakmice. Istraga je jučer okončana i EHF je svoju odluku iznio u javnost.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

U izvješću stoji da je istraga započela 16. veljače te da u njoj nije pronađeno ništa upitno. Stručnjaci su ispitali obje strane, detaljno proučili cijeli materijal oko utakmice te još jednom analizirali sve što se događalo pod samim susretom. Nakon skupljenih informacija konačna odluka glasi da EHF neće poduzeti disciplinske mjere protiv reprezentacija jer je ovdje samo riječ o manipulacijama koje se nisu ticale samog dvoboja i konačnog ishoda.

Istina, znalo se da je to bilo samo stavljanje noge neomiljenom izborniku Vujoviću kojega su mediji sami odlučili zbaciti s kormila nakon ostvarenog razočaravajućeg rezultata u Švicarskoj, a svakako kap koja je prelila čašu bio je poraz od Hrvatske. Žalosno je što se takve stvari uvijek vežu za dvoboje hrvatskih i srpskih reperezentacija i klubova jer prava istina je da uvijek pobjeđuje samo sport, a to da će netko od spomenutih reprezentacija pustiti drugoj spada u red humorističnog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!